Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΕΕΤ σε Π. Παυλόπουλο: Ζωτικής σημασίας η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες

ΕΕΤ σε Π. Παυλόπουλο: Ζωτικής σημασίας η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες
Η ΕΕΤ παρουσίασε στοιχεία ουσιαστικής βελτίωσης των βασικών μεγεθών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος το 2017 στον Π. Παυλόπουλο
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών συναντήθηκε σήμερα, 13 Φεβρουαρίου 2018  με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η ΕΕΤ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τους κ.κ.

    Νικόλαο Καραμούζη, Πρόεδρο Δ.Σ.
    Γεώργιο Χαντζηνικολάου, Αντιπρόεδρο Δ.Σ.
    Κώστα Μιχαηλίδη, Αντιπρόεδρο Δ.Σ.
    Βασίλειο Ράπανο, Αντιπρόεδρο Δ.Σ.
    Γεώργιο Αρώνη, Πρόεδρο Ε.Ε.
    Χαρίκλεια Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέα.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα στοιχεία ουσιαστικής βελτίωσης των βασικών μεγεθών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος το 2017, αλλά και ο περαιτέρω σχεδιασμός τους, ως προς τη ρευστότητα, την αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τη συμμόρφωση στις εποπτικές και ρυθμιστικές απαιτήσεις, τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και τη σταδιακή επιστροφή του κλάδου στην κανονικότητα.
Δόθηκαν επίσης βασικές συγκριτικές πληροφορίες για τα αντίστοιχα ζητήματα που απασχολούν το τραπεζικό σύστημα πανευρωπαϊκά.  
Στην τρέχουσα συγκυρία, μετά και τη δήλωση της Ευρωομάδας στις 22 Ιανουαρίου 2018,  η περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας, ώστε με κοινές προσπάθειες να εξασφαλιστεί η επιτάχυνση της επενδυτικής διαδικασίας, η επίτευξη υψηλών διατηρήσιμων ρυθμών ανάπτυξης και η οριστική έξοδος από τα  προγράμματα προσαρμογής.
H Ελληνική Ένωση Τραπεζών ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους συνεργάτες του για την πρόσκληση και το ενεργό ενδιαφέρον τους και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να εξακολουθήσει να στηρίζει ενεργά κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης