Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η ΕΕ πρέπει να είναι σταθερή στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία και να μην την τιμωρήσει

Γαλλία: Η ΕΕ πρέπει να είναι σταθερή στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία και να μην την τιμωρήσει
Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ακολουθήσουν σταθερή γραμμή στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ακολουθήσουν σταθερή γραμμή στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά να μην επιδιώξουν να τιμωρήσουν ή να εξευτελίσουν το Λονδίνο, δήλωσε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.
Ένα έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προβλέπει κανονισμούς για να περιορίσει την πρόσβαση των Βρετανών στην ενιαία αγορά κατά τη μεταβατική περίοδο μετά το Brexit, προκάλεσε σύγχυση μεταξύ των βρετανών συντηρητικών την περασμένη εβδομάδα.
"Δεν είναι ποτέ καλό, ποτέ δεν πρέπει να ταπεινώνεις κάποιον ή να τον τιμωρείς", δήλωσε ο Benjamin Griveaux σε δημοσιογράφους από την αγγλοαμερικανική ένωση Τύπου τη Δευτέρα.
"Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί και πιστεύω ότι θα ενισχύσει το αντιευρωπαϊκό συναίσθημα σε πολλές χώρες όπου έχουμε εκλογές σε ένα χρόνο", δήλωσε.
Ωστόσο, ο Griveaux, ο οποίος είναι μέλος του κλειστού κύκλου του προέδρου Emmanuel Macron, επανέλαβε την κοινή γραμμή της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία η Βρετανία δεν πρέπει να επιδιώκει να πετύχει καλύτερες συμφωνίες σε τμήματα των ενιαίων αγορών που της αρέσει, όπως το ελεύθερο εμπόριο.
"Και θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι αν μόνο μία χώρα αντιταχθεί (η τελική συμφωνία Brexit), θα υπάρξει ένα μάλλον σκληρό Brexit», πρόσθεσε.
Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι ο κύριος στόχος του Παρισιού στις διαπραγματεύσεις για το Brexi, ήταν να διατηρηθεί η ενότητα των 27 υπολοίπων χωρών και ότι το μόνο σημείο επαφής για τους βρετανούς διπλωμάτες πρέπει να είναι ο κύριος διαπραγματευτής της Επιτροπής Michel Barnier.
Ο Griveaux, ο οποίος πραγματοποίησε σύντομη θητεία στο υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε ότι είχε εντυπωσιαστεί από την αίσθηση άρνησης των βρετανών τραπεζιτών κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο το 2017.
"Αυτό που ήταν εντυπωσιακό όταν πήγα εκεί το περασμένο καλοκαίρι είναι ότι πολλοί κορυφαίοι τραπεζίτες και μεγάλα θεσμικά όργανα, νόμιζαν ότι το Brexit δεν θα συνέβαινε.
Υπήρξε μια πολύ έντονη αίσθηση άρνησης μεταξύ των ανθρώπων που είδα, πραγματικά με εντυπωσίασε αρνητικά", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης