Τελευταία Νέα
Διεθνή

Friedman (CEO Nasdaq): Οι κυβερνήσεις να δημιουργήσουν ίσους όρους ανταγωνισμού

Friedman (CEO Nasdaq): Οι κυβερνήσεις να δημιουργήσουν ίσους όρους ανταγωνισμού
Ο ρόλος των κυβερνήσεων και των κανονισμών είναι να διευκολύνουν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά την προσφορά και τη ζήτηση
«Ο ρόλος των κυβερνήσεων και των κανονισμών είναι να διευκολύνουν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά την προσφορά και τη ζήτηση και να δημιουργήσουν ίσους όρους ανταγωνισμού» τόνισε η Adena Friedman, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Nasdaq, σε ομιλία της στην Παγκόσμια Διάσκεψη στο Ντουμπάι.
«Οι ρυθμιστικοί κανόνες δεν πρέπει να παρεμποδίζουν την προσφορά και τη ζήτηση, αλλά να τις διευκολύνουν αποτελεσματικά» τόνισε η Friedman στη διάρκεια συζήτησης με θέμα «Πώς να αντιμετωπίσουμε μια εύθραυστη αγορά».
Στη συνέχεια μοιράστηκε τις ιδέες της για μια σειρά θεμάτων, όπως ο ρόλος των κυβερνήσεων στις κινήσεις της αγοράς.
«Εργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια για να προωθήσουμε τις κεφαλαιαγορές και την τεχνολογία τους για να διασφαλίσουμε ότι θα παρέχουν μια δίκαιη, διαφανή αγορά. Καθώς οι οικονομίες συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να επεκτείνονται, οι κεφαλαιαγορές επεκτείνονται επίσης μαζί τους» είπε.
Μιλώντας για τις πρόσφατες εξελίξεις στην αγορά που πυροδότησαν παγκόσμιο κύμα ανησυχίας, η κ. Friedman απέρριψε τις απόψεις που επιρρίπτουν την ευθύνη στην τεχνητή νοημοσύνη.
Ο Nasdaq λειτουργεί ως προμηθευτής σε 90 αγορές παγκοσμίως και συνεργάζεται σε θέματα τεχνολογίας με πολλά χρηματιστήρια στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου και του Nasdaq Dubai.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης