Τελευταία Νέα
Speculator

One River Asset Management: Δύο σενάρια για τις αγορές – Το Β είναι το απόλυτο χάος και το Α εμπεριέχει μεγάλο volatility

tags :
One River Asset Management: Δύο σενάρια για τις αγορές – Το Β είναι το απόλυτο χάος και το Α εμπεριέχει μεγάλο volatility
Εάν ο S&P 500 κλείσει κάτω από το χαμηλό 2.529 μονάδων τότε αυξάνει πραγματικά τον κίνδυνο επιβεβαίωσης του καταστροφικού σεναρίου Β...για τις αγορές
Υπάρχουν δύο σενάρια Α και Β για τις αγορές, το Β είναι απλά καταστροφή, το απόλυτο χάος προειδοποιεί το hedge funds One River Asset Management
Το One River Asset Management, ήδη από τον Οκτώβριο του 2017 είχε έγκαιρα προβλέψει ότι ο VIX θα αποδειχθεί αχίλλειος πτέρνα των διεθνών αγορών.
Σε νέα ανάλυση του River Asset Management υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο σενάρια το Α και το Β για τις αγορές και ελπίζει να μην επιβεβαιωθεί το Β γιατί τότε η χρεοκοπία της Lehman Brothers θα φαίνεται «προβληματάκι»
Το σύμπλεγμα VIX ETF / ETN βρίσκεται στο επίκεντρο.
Ο δείκτης μεταβλητότητας ή φόβου VIX έχει ορισμένα ETF ορισμένα σύνθετα και παράγωγα προϊόντα.
Αυτά τα προϊόντα ήταν τα πιο εκτεθειμένα και επομένως τα πρώτα που χτυπήθηκαν ήταν τα ETF.
O VIX αυξήθηκε εντυπωσιακά έως 115% και το ETF έχασε το 90% της αξίας του.
Κάτι που καταρρέει χρειάζεται πολλαπλάσια ποσοστιαία αύξηση για να ξανανέβει.

Τα δύο σενάρια Α και Β για την Wall και τις διεθνείς αγορές

Με βάση το σενάριο Α θα μπορούσε να θεωρηθεί ισοδύναμο της στιγμής της Bear Sterns του Ιουνίου 2007.
Σε αυτό το σενάριο, οι συμμετέχοντες στην αγορά βλέπουν το σύμπλεγμα VIX ETF / ETN και το κραχ που σημειώθηκε ως μεμονωμένο γεγονός.
Μόλις οι επενδυτές καταλάβουν πώς λειτουργούν τα ETF του VIX, σταθεροποιούν την αγορά και ειδικά στην spot αγορά του χρηματιστηρίου επανέρχεται η κανονικότητα.
Ωστόσο στο σενάριο Α επειδή οι κεντρικές τράπεζες νομοτελειακά θα μειώσουν τα QE την ποσοτική χαλάρωση στιγμές τέτοιας έντασης στις αγορές με τον δείκτη VIX και τα σοκ στην Wall και διεθνώς θα ξαναβιώσουμε.
Με βάση το σενάριο Β το σύμπλεγμα VIX ETF / ETN συνεχίζει να σπέρνει τον τρόμο στις αγορές τις επόμενες εβδομάδες και αυτή η εξέλιξη προκαλεί domino ρευστοποιήσεων σε μια ευρεία γκάμα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.
Η πώληση περιουσιακών στοιχείων κινδύνου αυξάνει τη μεταβλητότητα και αυτό εντείνει περισσότερο την πώληση δηλαδή δημιουργείται αυτοτροφοδοτούμενο καθοδικό σπιράλ.
Δεν γνωρίζουμε πραγματικά ποιο σενάριο θα επιβεβαιωθεί το Α ή το Β.
Εάν είναι το Α τότε βραχυπρόθεσμα δεν θα ξαναδούμε αυτά τα επίπεδα τιμών γιατί οι αγορές θα αρχίσουν πάλι να ανεβαίνουν μέχρι κάποια στιγμή στο μέλλον να ξεκινήσει νέος κύκλος ρευστοποιήσεων.
Εάν επιβεβαιωθεί το Β τότε ο κίνδυνος δραματικής πτώσης στις αγορές μετοχών αυξάνεται κατακόρυφα.

Όσον αφορά τα βραχυπρόθεσμα σήματα της αγοράς, η έλλειψη σημαντικής μόλυνσης σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων εκτός των μετοχών (η μεταβλητότητα τόσο στο συνάλλαγμα όσο και σε χρυσό είναι εξαιρετικά περιορισμένη, ενώ η μεταβλητότητα στα επιτόκια δεν είναι ανησυχητική), δείχνει ότι υπάρχει πιθανότητα του σεναρίου Α.
Εάν αντιθέτως ο S&P 500 κλείσει κάτω από το χαμηλό 2.529 μονάδων τότε αυξάνει πραγματικά τον κίνδυνο επιβεβαίωσης του σεναρίου Β.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης