Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Οι άσφαιρες απειλές του Σαμαρά δείχνουν πανικό - Είναι πρώην πρωθυπουργός και όχι κουτσαβάκι

Τζανακόπουλος: Οι άσφαιρες απειλές του Σαμαρά δείχνουν πανικό - Είναι πρώην πρωθυπουργός και όχι κουτσαβάκι
Η κυβέρνηση “με απολύτως θεσμικό τρόπο επιχειρεί να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης και στην αποκάλυψη της αλήθειας”, τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, για την υπόθεση Novartis, σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.
Χαρακτηρίζει “απαράδεκτη” την επιλογή “κάποιων δημοσιογράφων να κατονομάζουν προστατευόμενους μάρτυρες – είτε ευσταθούν οι αποκαλύψεις τους, είτε όχι-”. Σημειώνει ότι “η ελληνική Δικαιοσύνη έχει υποχρέωση να προστατεύσει τους μάρτυρες όπως ορίζει ο νόμος και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το κάνει" και πως το ίδιο οφείλουν να πράξουν και το πολιτικό σύστημα και η δημοσιογραφική κοινότητα.
Προσθέτει ότι παράλληλα και η στάση των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τους χαρακτηρισμούς περί “κουκουλοφόρων” όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά αντίθετα υπονομεύουν την προσπάθεια αυτή.
“Ο καθένας θα κριθεί για την στάση του στην υπόθεση και θα κριθεί αυστηρά.
Όχι μόνο από την κοινωνία αλλά και από το νόμο", αναφέρει.
Υποστηρίζει ότι η επίθεση στους προστατευόμενους μάρτυρες δείχνει μάλλον πανικό και αγωνία εκ μέρους όσων φέρονται να εμπλέκονται αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως “πανικό και αγωνία δείχνουν και οι άσφαιρες απειλές του κυρίου Σαμαρά ο οποίος όταν τοποθετείται θα πρέπει να θυμάται ότι είναι πρώην Πρωθυπουργός και όχι κουτσαβάκι".
“Ευελπιστώ ότι θα υπερασπιστούν την αξιοπιστία και την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης”, απαντά ο κ. Τζανακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει “αφωνία” εκ μέρους των εισαγγελικών ενώσεων σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν που “συνηγορούσαν” στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη.
Σε κάθε περίπτωση, χαρακτηρίζει γελοίο να ισχυρίζεται κανείς ότι η κυβέρνηση έστησε ακόμα και εκθέσεις των αμερικάνικων αρχών και του FBI.
Τονίζει παράλληλα ότι οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης ότι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί ενήργησαν κατ’ εντολή της κυβέρνησης στην υπόθεση της Novartis, συνιστούν "ευθεία προσβολή της ελληνικής δικαιοσύνης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η συμπεριφορά της οποίας αντίκειται ευθέως σε κάθε δικαιοκρατική αρχή και παραβιάζει την διάκριση των εξουσιών".
Με αφορμή και τη διαγραφή Αντώναρου από τη ΝΔ, ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζει ότι στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν άνθρωποι που απ’ ό,τι φαίνεται “δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν τις εξαλλοσύνες κάποιων όψιμων μελών της ηγεσίας της ΝΔ που έχει περιμαζέψει γύρω του ο κος Μητσοτάκης, ο οποίος νομίζω ότι έχει πλέον μετατραπεί σε ενεργούμενο εξωθεσμικών κέντρων που θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση Novartis".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης