Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σύροι κατέρριψαν Ισραηλινό F16 που προσπαθούσε να πλήξει Ιρανικούς στόχους

Reuters: Σύροι κατέρριψαν Ισραηλινό F16 που προσπαθούσε να πλήξει Ιρανικούς στόχους
Το περισταστικό να θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε πολεμική σύρραξη το Ιράν και το Ισραήλ.
Ισραηλινό μαχητικό F16 κατέρριψαν συριακά αντιαεροπορικά πυρά την ώρα που επιχειρούσε επίθεση σε ιρανικό στόχο στη Συρία.
Το Ισραήλ αναφέρει ότι η επίθεση κατά του αεροσκάφους από πύραυλο που είχε εκτοξευθεί προς τον ισραηλινό εναέριο χώρο, ενώ οι Σύροι κάνουν λόγο για εναέρια συμπλοκή πολλών αεροσκαφών στον συριακό ουρανό με το περισταστικό να θεωρείται ιδιάιτερα σημαντικό καθώς είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε πολεμική σύρραξη το Ιράν και το Ισραήλ.
Σύμφωνα με το Reuters την ίδια ώρα σειρήνες συναγερμού για ρουκέτες ήχησαν σήμερα (10/2) το πρωί στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψώματα του Γκολάν χωρίς ωστόσο το Τελ Αβίβ να δίνει περισσότερες πληροφορίες.
«Επέστρεψαν όλα σώα, εκτός από ένα που συνετρίβη στο Ισραήλ», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Jonathan Konricos ο οποίος νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter:
«Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις) στοχοθέτησαν τα ιρανικά συστήματα ελέγχου στη Συρία που έστειλαν το #UAV στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Μαζικά συριακά αντιαεροπορικά πυρά, ένα F16 συνετρίβη στο Ισραήλ, ο πιλότος είναι ασφαλής».
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως το F16 συνετρίβη στο βόρειο Ισραήλ.
Από την πλευρά τους συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, η συριακή αντιαεροπορική άμυνα άνοιξε πυρ σήμερα απαντώντας σε ισραηλινή «επίθεση» εναντίον στρατιωτικής βάσης και έπληξε «περισσότερα από ένα αεροπλάνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης