Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άρθρο Στουρνάρα: Στημένη πολιτική σκευωρία οι κατηγορίες εναντίον μου για τη Novartis

Άρθρο Στουρνάρα: Στημένη πολιτική σκευωρία οι κατηγορίες εναντίον μου για τη Novartis
Τα δήθεν περί συκοφαντίας μου, που αναφέρουν οι μάρτυρες είναι γελοία, αισχρά και συκοφαντικά και θα αντιμετωπιστούν στα δικαστήρια
Απάντηση για τα όσα τον κατηγορούν στην υπόθεση της Novartisδίνει ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρα με άρθρο του στα ΝΕΑ.
Χαρακτηρίζει «στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση» την επίθεση εναντίον του υπογραμμίζοντας ότι «ότι κατά την περίοδο του διετέλεσε ΥΠΟΙΚ ελήφθησαν σκληρά μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, το κόστος της οποίας έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο».
Ο επικεφαλής της ΤηΕ χαρακτηρίζει τις μαρτυρίες «απολύτως ψευδείς» και προκαλεί τον οποιονδήποτε να προσκομίσει στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι ως υπουργός Οικονομικών, έμμεσα η άμεσα, ωφέλησε την Novartis.
Συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι, «τα δήθεν περί συκοφαντίας μου, που αναφέρουν οι μάρτυρες είναι γελοία, αισχρά και συκοφαντικά και θα αντιμετωπιστούν στα δικαστήρια", ενώ εκτιμά ότι κατά πάσα πιθανότητα οι μάρτυρες τελούν υπό καθεστώς εκβίασης, συμπληρώνοντας ότι "μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων».
Υπογραμμίζει δε, ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο την τελευταία τριετία, αλλά  δεν πτοούμαι από τις επιθέσεις και θα συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Νοιώθω όμως ντροπή και αηδία για τις μεθοδεύσεις αυτές που καταλύουν το κράτος δικαίου, σπιλώνουν χαρακτήρες και καταρρακώνουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης