Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Διόρθωση στη bull market και όχι έναρξη της bear market η αναταραχή στις διεθνείς αγορές

tags :
Citigroup: Διόρθωση στη bull market και όχι έναρξη της bear market η αναταραχή στις διεθνείς αγορές
Οι 3 λόγοι που η Citigroup πιστεύει ότι το 2018 θα είναι ένα καλό έτος για τις ευρωπαϊκές μετοχές
Η πρόσφατη διόρθωση των διεθνών αγορών υποδηλώνει ότι εξακολουθούμε να είμαστε στην αγορά ταύρων (bull market) και όχι στην αρχή μιας μεγάλης αγοράς αρκούδων (bear market).
Αυτό αναφέρει στην τελευταία ανάλυσή της υπό τον τίτλο "Correction = Buying Opportunity" (Διόρθωση = Ευκαιρία αγορών), η Citigroup, στην οποία και τονίζει ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να οριστεί το τέλος αυτής της αγοράς ταύρων - μόνο 3,5 από τους 18 σχετικούς δείκτες υποδηλώνουν κάτι τέτοιο, σε σύγκριση με τους 17,5 / 18 το 2000 και τους 13/18 το 2007.
Μάλιστα, σημειώνει ότι ορισμένοι παράγοντες βρίσκονται σε ανησυχητικά επίπεδα, συστήνοντας προσοχή, ενώ οι αποτιμήσεις και οι εταιρικές ισορροπίες φαίνονται σε υψηλά επίπεδα και η καμπύλη αποδόσεων έχει ανοίξει.
Ωστόσο, οι περισσότεροι παράγοντες εξακολουθούν να είναι καθησυχαστικοί - ο απολογισμός ERP εξακολουθεί να είναι υψηλός, η εταιρική δραστηριότητα παραμένει υποτονική και οι εισροές κεφαλαίων δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές.
Στην Ευρώπη, οι αναλυτές της Citigroup υπογραμμίζουν γιατί η τρέχουσα διόρθωση της αγοράς μετοχών είναι μια καλή ευκαιρία αγοράς για την περιοχή:
1) το 2018 δεν μοιάζει με προηγούμενες αρκούδες,
2) ο VIX δίνει τώρα σήμα αγοράς και
3) οι βασικές αρχές παραμένουν άθικτες και υποστηρίζουν επέκταση της αγοράς ταύρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης