Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Να μπει τέλος στην αδιέξοδη λιτότητα – Moscovici: Θα ευοδωθούν οι προσπάθειες για το χρέος

Παυλόπουλος: Να μπει τέλος στην αδιέξοδη λιτότητα – Moscovici: Θα ευοδωθούν οι προσπάθειες για το χρέος
Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και διαφαίνεται η έξοδος από το πρόγραμμα είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο έχει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.
Κατά την υποδοχή του κ. Moscovici στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ.Παυλόπουλος τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του προκειμένου να ολοκληρωθούν τα προγράμματα στην Ελλάδα αλλά και για να αρχίσει η η διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους, που, όπως επισήμανε, αποτελεί υποχρέωση των εταίρων μας.
Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη συμβολή του Pierre Moscovici προς την Ευρωζώνη, τόνισε ότι δικαιώνεται ως προς τις θέσεις του και επεσήμανε ότι «είναι ανάγκη να μπει τέλος στην αδιέξοδη λιτότητα και να ξεκινήσουμε πολιτικές ανάπτυξης».
«Έρχομαι σε σημαντική στιγμή για την Ελλάδα.
Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και διαφαίνεται η έξοδος από το πρόγραμμα και μάλιστα με καλές συνθήκες.
Έχουν υλοποιηθεί οι μεταρρυθμίσεις» είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, τονίζοντας ότι παραμένουν δύο ζητήματα, το ένα σχετικά με την επίβλεψη μετά το πρόγραμμα, καθώς όπως είπε οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους για την έξοδο από το πρόγραμμα και τη στρατηγική εξόδου και το δεύτερο, για το χρέος, για το οποίο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ευοδωθούν οι προσπάθειες που καταβάλλουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης