Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ελεύθερη» πτώση για το πετρέλαιο με απώλειες 2,5% - Σε χαμηλό ενός μηνός το αμερικανικό αργό

«Ελεύθερη» πτώση για το πετρέλαιο με απώλειες 2,5% - Σε χαμηλό ενός μηνός το αμερικανικό αργό
Υποχώρηση στα 65,50 δολάρια για το Brent και στα 61,79 δολ. για το αμερικανικό αργό
Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στις αγορές πετρελαίου μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα, τα οποία υποχώρησαν άνω των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) να χάσει και το επίπεδο των 62 δολαρίων, καθώς υποχώρησε 2,5% και διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 61,79 δολαρίων ανά βαρέλι.
Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent, με τις απώλειες να ξεπερνούν το 2% και να αγγίζει τα 65,50 δολάρια το βαρέλι.
Αναφορικά με τα αποθέματα των ΗΠΑ εμφάνισαν αύξηση για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα.



Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 2 Φεβρουαρίου, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για μια αύξηση κατά 2,8 εκατ. βαρέλια, ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε αναφέρει χθες μια μείωση 1,1 εκατ. βαρελιών.



Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,4 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 200.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,9 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια μείωση κατά 800.000 βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης