Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Δεν χρειάζονται αυξήσεις των επιτοκίων πριν από τα μέσα του 2018

Evans (Fed): Δεν χρειάζονται αυξήσεις των επιτοκίων πριν από τα μέσα του 2018
Η υποτονική αύξηση των τιμών στις ΗΠΑ προσφέρει στη Fed περιθώρια για μια αναβολή των αυξήσεων των επιτοκίων τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2018, δήλωσε ο Charles Evans
Η υποτονική αύξηση των τιμών στις ΗΠΑ προσφέρει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) περιθώρια για μια αναβολή των αυξήσεων των επιτοκίων τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2018, δήλωσε σήμερα (07/02/2018) ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans.
«Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο και έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται με έναν βιώσιμο τρόπο, τότε θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων», δήλωσε ο Evans.
Ο Evans δήλωσε ακόμη ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει τρεις ή «ακόμη και τέσσερις» αυξήσεις των επιτοκίων το 2018, αν ο πληθωρισμός και άλλα στοιχεία δείξουν ότι χρειάζεται.
Ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ομιλία του ότι πρόσφατα στοιχεία για την οικονομική και χρηματοπιστωτική αγορά υποδηλώνουν ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι για μια άνοδο των ποσοστών του πληθωρισμού.
Σύμφωνα με τον Evans, η οικονομία των ΗΠΑ δείχνει ισχυρή, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει τον στόχο της Fed για 2% έως το τέλος του 2019 ή το 2020.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης