Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Έρευνα για παραβίαση αντιμονοπωλιακών κανόνων από τις Electrolux και Bosch

Γαλλία: Έρευνα για παραβίαση αντιμονοπωλιακών κανόνων από τις Electrolux και Bosch
Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνα για υποτιθέμενες παραβιάσεις αντιμονοπωλιακών κανόνων από τις Electrolux και Bosch
Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνα για υποτιθέμενες παραβιάσεις αντιμονοπωλιακών κανόνων από κατασκευάστριες οικιακών συσκευών, συμπεριλαμβανομένης της Electrolux της Σουηδίας και της Bosch της Γερμανίας, από το 2006 έως το 2009, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 η Electrolux.
Στην ανακοίνωση, η σουηδική εταιρεία δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας έρευνας, μπορεί να έχει σημαντική επίπτωση στα αποτελέσματα και στα έσοδα.
Ανέφερε επίσης ότι είχε γίνει αντικείμενο έρευνας στη Γαλλία το 2013.
"Περιμένουμε τώρα την επίσημη δήλωση.
Όταν θα την έχουμε, θα την αναλύσουμε, αλλά τώρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο", δήλωσε εκπρόσωπος της Electrolux.
Η Electrolux και η πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική εταιρεία BSH, δήλωσαν ότι συνεργάζονταν με τις γαλλικές αρχές.
Η σουηδική εταιρεία δήλωσε ότι η λεγόμενη ανακοίνωση θα εκδοθεί τον Μάρτιο, υποστηρίζοντας ότι η Electrolux και άλλοι κατασκευαστές συσκευών, συντονίζουν τις τιμές των μεγάλων οικιακών συσκευών στη Γαλλία.
Η κοινοποίηση θα ενημερώσει τους διαδίκους για τα προκαταρκτικά συμπεράσματα των αρχών, αλλά δεν θα προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης.
Η BSH, η οποία κατασκευάζει πλυντήρια ρούχων για τη Bosch και τη Siemens, επιβεβαίωσε ότι ήταν μέρος της έρευνας, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω σχόλια.
Η Electrolux στη Γαλλία αντιπροσώπευει περίπου το 3% των συνολικών πωλήσεων του ομίλου, ύψους περίπου 15,2 δισ. δολαρίων το 2016.
Η BSH είχε συνολικά έσοδα 16,2 δισ. δολάρια το ίδιο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης