Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι κλάδοι που ευνοούνται από το κραχ των αγορών – Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον ορίζοντα

tags :
Goldman Sachs: Οι κλάδοι που ευνοούνται από το κραχ των αγορών – Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον ορίζοντα
Τρεις επενδυτικοί τομείς που μπορούν να προσφέρουν υψηλές αποδόσεις, συστήνει η Goldman Sachs
Το πρόσφατο κραχ των αγορών δεν φαίνεται να πτοεί στο ελάχιστο την Goldman Sachs, η οποία βλέπει αρκετές αγοραστικές ευκαιρίες στις αγορές, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει να «δείξει» τρία «είδη τοποθετήσεων» οι οποίοι μπορούν να ευνοηθούν από την όλη κατάσταση.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman, μετά τη διόρθωση, οι επενδυτές καλό θα ήταν να στραφούν στους κάτωθι επενδυτικούς τομείς:

Κυκλικές μετοχές: Η αύξηση πληθωρισμού και επιτοκίων εκτιμάται ότι θα στηρίξει τους κυκλικούς κλάδους, όπως αυτοί χρηματοοικονομικών, σε σύγκριση με τα ομόλογα.

Εταιρείες με χαμηλό εργατικό κόστος: Αυτού του τύπου οι εταιρείες θα είναι πιο προστατευμένες έναντι αυξήσεων μισθών, μία τάση η οποία κατά τους οικονομολόγους της Goldman Sachs θα επικρατήσει εντός του 2018.
Σε αυτές εντάσσονται όμιλοι όπως οι Netflix και Aflac.

Εταιρείες με ισχυρούς ισολογισμούς: Η αύξηση των επιτοκίων δεν θα επηρεάσει και τόσο αυτές τις εταιρείες, σημειώνει η Goldman Sachs, με δεδομένο ότι η μόχλευσή τους βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Σε αυτόν τον τομέα εντάσσονται μετοχές εταιρειών όπως οι Facebook, Incyte, Chipotle, Valero Energy και Monster Beverage.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης