Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Η Τουρκία και το Ιράν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο μέσω της εμπλοκής τους στη Συρία

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Η Τουρκία και το Ιράν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο μέσω της εμπλοκής τους στη Συρία
Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Jean-Yves Le Drian, κάλεσε την Άγκυρα να μην επιδεινώσει τις συγκρούσεις στη Συρία
Έκκληση προς όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και την Τουρκία να εγκαταλείψουν τη Συρία απηύθυνε σήμερα (7/2) ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο μέσω των ενεργειών που πραγματοποιούν στη Συρία.
Ειδικότερα, ο Le Drian αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις πως οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τοξικά αέρια εναντίον αμάχων πολιτών, διευκρινίζοντας ότι ο ΟΗΕ χρειάζεται να επιβεβαιώσει το σχετικό γεγονός.
Ερωτηθείς για το αν επιθυμεί οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να αποχωρήσουν από τη Συρία, ο Le Drian απάντησε ότι επιθυμεί «την απόσυρση όλων εκείνων που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων και των ιρανικών πολιτοφυλακών και της Χεζμπολάχ».
Παράλληλα, χωρίς να ζητά ειδικά από την Τουρκία να αποσυρθεί από την επιχειρήση πρου πραγματοποιεί εναντίον των κούρδων στη βόρεια Συρία, ο γάλλος ΥΠΕΞ κάλεσε την Άγκυρα να μην επιδεινώνει τις συγκρούσεις στη χώρα.
«Η διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων της δεν συνεπάγεται το θάνατο αμάχων και αυτό θα πρέπει να καταδικαστεί», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Le Drian, ο οποίος τόνισε εν συνεχεία ότι «σε μία επικίνδυνη κατάσταση στη Συρία, η Τουρκία δεν πρέπει να προσθέτει πόλεμο στον πόλεμο».
«Το διεθνές δίκαιο παραβιάζεται από την Τουρκία, από το καθεστώς της Δαμασκού, από το Ιράν και από εκείνους που επιτίθενται στην ανατολική Γκούτα και το Ιντλίμπ», ανέφερε ο γάλλος υπουργός, με τα σχόλιά του να αποτελούν την πιο σκληρή γραμμή που έχει εκφραστεί μέχρι στιγμής από την πλευρά του Παρισιού.
Σημειώνεται ότι στις 5 Μαρτίου του 2018, ο Le Drian αναμένεται να πραγματοποιήσει ταξίδι στην Τεχεράνη, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνομιλίες αναφορικά με το βαλλιστικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, την πυρηνική συμφωνία με τη Δύση, καθώς και τον ρόλο του Ιράν στη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης