Πολιτική

Ο Τσίπρας αγωνιά να πετύχει στην οικονομία που θα τον διασώσει πολιτικά – Novartis, Μακεδονικό παρεπόμενα

Ο Τσίπρας αγωνιά να πετύχει στην οικονομία που θα τον διασώσει πολιτικά – Novartis, Μακεδονικό παρεπόμενα
Όμως ούτε το Μακεδονικό, ούτε η Novartis θα διασώσουν τον Τσίπρα αλλά μόνο η οικονομία.
Ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός αγωνιά μόνο για ένα θέμα.
Για ένα θέμα που δεν γνωρίζει αλλά προσπαθεί να μάθει….την οικονομία.
Ο Τσίπρας μετά τους αποτυχημένους χειρισμούς στο Μακεδονικό και στην απαράδεκτη υποτίμηση των συλλαλητηρίων κινδύνευσε να χάσει την επικοινωνιακή υπεροχή έναντι της ΝΔ που άδραξε την ευκαιρία.
Ο Τσίπρας είναι ξεκάθαρο ότι έχει συμφωνήσει για την σύνθετη ονομασία της FYROM εξέλιξη τουλάχιστον απαράδεκτη για τα εθνικά συμφέροντα αλλά θα εμφανιστεί στην διεθνή κοινή γνώμη ως ο μετριοπαθής πολιτικός που λύνει τα διασυνοριακά προβλήματα του.
Ο όρος Μακεδονία χάνεται για την Ελλάδα καθώς και η Άνω ή Νέα ή Βόρεια Μακεδονία δηλαδή η FYROM οικειοποιείται όνομα και ιστορία.
Κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει το 1993 ότι σε 10 χρόνια θα έχουμε ξεχάσει το όνομα ωστόσο πέρασαν δεκαετίες και οι έλληνες δεν ξέχασαν την Μακεδονία.
Το όνομα Μακεδονία έχει χαθεί, ξεπουληθεί.
Τσίπρας και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι το εθνικό θέμα τους πλήττει εκλογικά αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις συνήθεις τακτικές συσκότισης, παραπλάνησης ώστε να αλλάξει η ατζέντα.
Έφεραν στο προσκήνιο το σκάνδαλο Novartis όπου ο προστατευόμενος μάρτυρας 3 αποκάλυψε ότι Σαμαράς, Γεωργιάδης, Αβραμόπουλος και άλλοι δωροδοκήθηκαν…
Γεννώνται πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία των 3 μαρτύρων και ειδικά του μάρτυρα 3.
Συν τοις άλλοις οι καταθέσεις πάρθηκαν τις τελευταίες 3-5 εβδομάδες όσο δηλαδή βρισκόταν – και συνεχίζει – να βρίσκεται σε εξέλιξη το Μακεδονικό.
Άρα η Novartis είναι αντιπερισπασμός.
Όμως ούτε το Μακεδονικό, ούτε η Novartis θα διασώσουν τον Τσίπρα αλλά μόνο η οικονομία.
Εάν η κυβέρνηση πάρει λύση στο χρέος και καθαρή έξοδο από τα μνημόνια θα έχει ισχυρό πολιτικό επιχείρημα, παρ΄ ότι θα είναι ανίσχυρη η χώρα,
Για τον Τσίπρα μόνο η οικονομία είναι το πραγματικό του άγχος και η πραγματική του οικονομία.
Μόνο η οικονομία θα τον διασώσει πολιτικά με μια αξιοπρεπή ήττα και μόνο η οικονομία θα τον συνθλίψει με εκλογική πανωλεθρία.
Επειδή οι αριστεροί καλοβολέφτηκαν στην εξουσία και επειδή έχουν σταλινική νοοτροπία, θα παλέψουν, θα υποδυθούν και τους νεοφιλελεύθερους αρκεί κάτι να καταφέρουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης