Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,5% για τον χρυσό, λόγω δολαρίου - Στα 1.329,50 δολ. ανά βαρέλι

Απώλειες 0,5% για τον χρυσό, λόγω δολαρίου - Στα 1.329,50 δολ. ανά βαρέλι
Με απώλειες 0,5% έκλεισε ο χρυσός, καθώς μετριάστηκαν οι ανησυχίες για τη Wall Street 
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (06/02/2018) ο χρυσός, «σβήνοντας» τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα, καθώς μετριάστηκαν οι ανησυχίες για τη Wall Street μετά το χθεσινό κραχ, ενώ το δολάριο ενισχύεται.
Η Wall Street αντιδρά με ψυχραιμία στο χθεσινό sell-off, με τους Dow Jones και S&P 500 να καταγράφουν οριακές διακυμάνσεις.
Χθες, ο βιομηχανικός δείκτης Dow διολίσθησε ενδοσυνεδριακά έως 1500 μονάδες, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και 6 χρόνια.
Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow Jones «βούλιαξαν» περισσότερο από 4% τη Δευτέρα (05/02), καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Αύγουστο 2011, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η άνοδος του πληθωρισμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ταχύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,5% ή 7 δολ., στα 1.329,50 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2%, στο 1,239 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,1% έναντι του γιεν, στα 109,2 γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων, ενώ ο χρυσός τείνει να υποχωρεί όταν αυξάνονται οι προσδοκίες για αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed.
Ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe Volatility Index (VIX), γνωστός και ως «δείκτης φόβου», καταγράφει έντονη νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων, μετά τις 50 μονάδες που είχε «αγγίξει» νωρίτερα σήμερα.
Ο χρυσός κανονικά θα αντιδρούσε ανοδικά στις ευμετάβλητες αγορές, ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν πως η πτώση στις μετοχές δεν στηρίζεται σε θεμελιώδεις αιτίες.
Το δολάριο ενισχύεται σήμερα, καθώς οι προβλέψεις για άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τις προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) κατά το τρέχον έτος.
Η πλειοψηφία των οικονομολόγων εκτιμά ότι η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές το 2018, ωστόσο η αγορά πλέον προσαρμόζεται στο ενδεχόμενο η Fed να αυξήσει τα επιτόκιά της τέσσερις φορές.
Την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός κατέγραψε τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες του απώλειες από τον περασμένο Δεκέμβριο, λόγω ορισμένων θετικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης