Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο μάρτυρας 3 «κατονομάζει» Σαμαρά, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο για δωροληψία από Novartis, εμπλέκει Στουρνάρα - Είναι όμως αξιόπιστος;

Ο μάρτυρας 3 «κατονομάζει» Σαμαρά, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο για δωροληψία από Novartis, εμπλέκει Στουρνάρα - Είναι όμως αξιόπιστος;
Ο προστατευόμενος μάρτυρας 3 φαίνεται να "αποκαλύπτει" πολλά στοιχεία δωροδοκίας και δωροληψίας ωστόσο εγείρονται πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία των μαρτύρων και εάν αυτά που έχουν καταθέσει είναι γεγονότα ή εικασίες
Ο προστατευόμενος μάρτυρας 3 που εμπεριέχεται στην δικογραφία για την υπόθεση Novartis «αποκαλύπτει» πολύ συγκλονιστικά στοιχεία για το πώς δίδονταν – εάν δίδονταν – μίζες σε πολιτικά πρόσωπα.
Σύμφωνα με πηγή που είχε πρόσβαση στην δικογραφία που εστάλη στην Βουλή, αποκαλύπτονται τα εξής συγκλονιστικά στοιχεία, τα οποία ωστόσο μέλλει να αποδειχθούν καθώς είναι άλλο ένας μάρτυρας να κατονομάζει και άλλο να μπορεί να αποδείξει ότι αυτά που καταμαρτυρεί είναι πραγματικά γεγονότα.
Το bankingnews παρουσιάζει ότι εμπεριέχεται στην δικογραφία και δεν παίρνει θέση, καθώς η διαδικασία ακόμη διερευνάται και δεν είναι σαφές εάν οι μαρτυρίες είναι πραγματικές ή δεν εμπεριέχουν δόλο…ή άλλες σκοπιμότητες και θέτει πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία των στοιχείων που παρουσιάζονται. 
Ουσιαστικά, εάν αυτά που έχουν καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι αληθινά στοιχεία και αποδεικνύονται.
Επίσης, θα πρέπει οι προστατευόμενοι μάρτυρες να πάψουν να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες και να αποκαλυφθούν ώστε η όλη διαδικασία να αποκτήσει μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Τι αποκαλύπτει ο μάρτυρας 3

Από τους προστατευόμενους μάρτυρες ο αριθμός 3 φαίνεται να γνωρίζει τα περισσότερα και παρουσιάζει "πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία" για πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα:


-Αναφέρει πως ο Αντώνης Σαμαράς ο πρώην πρωθυπουργός δωροδοκήθηκε από την Novartis.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι μετά από καθοδήγηση που είχε και με την BMW συγκεκριμένη ώρα και ημέρα του 2013 επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου.
Του ζητήθηκε να διαθέτει ταυτότητα και αυτός τόνισε ότι θα εισέλθει στον χώρο με μαύρη BMW.
Εν συνεχεία, παρέδωσε μαύρη βαλίτσα τύπου σαμσοναιτ με χαρτονομίσματα κίτρινα και μωβ.
Στην δικογραφία δεν έχει αναφερθεί ποσό, αλλά μόνο ότι σε μια βαλίτσα υπήρχαν κίνητρα και μωβ χαρτονομίσματα.

-Αναφέρει τον τότε υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τονίζοντας ότι όταν το ελληνικό δημόσιο επέστρεψε 65 εκατ στην Novartis από φορολογικούς και άλλους ελέγχους δόθηκαν 2 εκατ ευρώ στον πρώην υπουργό.
Μάλιστα ο προστατευόμενος μάρτυρας 3 αναφέρει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έλαβε και άλλες 3 φορές δώρα από την Novartis για ποσά 50 και 20 χιλιάδων ευρώ με αιτιολογία ανακαίνιση του σπιτιού του.
Πάντως ο Γεωργιάδης ρητά αναφέρει ότι ουδέποτε έκανε ανακαίνιση στο σπίτι του.

-Κατονομάζει τον πρώην πρωθυπουργό Π. Πικραμένο ότι έλαβε 100 χιλιάδες ευρώ από την Novartis.

-Αναφέρει ότι ο Σαλμάς ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας έλαβε δώρο από την Novartis και παρουσιάζει ότι προεξείχε από το σακάκι που φορούσε δεσμίδα χαρτονομισμάτων.

-Για τον Λοβέρδο τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ αναφέρει απλά ότι εικάζει ότι δεν μπορεί να μην δωροδοκήθηκε.

-Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο λέει ότι έλαβε δώρο για τα εμβόλια H1N1 αλλά χωρίς να κατονομάζει ποσά.

-Για τον Στουρνάρα όπου αναφέρεται πολλές φορές στην έρευνα των εισαγγελικών αρχών τονίζεται ότι η γυναίκα του μέσω της εταιρίας που διαθέτει υπερτιμολογούσε υπηρεσίες και μέσω αυτών των μεθόδων «λάμβανε» χρήματα από την Novartis.
Να σημειωθεί ότι ο Στουρνάρας ως πρώην ΥΠΟΙΚ και η σύζυγος του αναφέρονται πολλές φορές από τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά δεν παρουσιάζονται στοιχεία όπως στις περιπτώσεις Σαμαρά και Γεωργιάδη ενώ δεν υπάρχει μαρτυρία που να αναφέρει ότι δόθηκαν χρήματα απευθείας στον Στουρνάρα.

Στις μαρτυρικές καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων παρουσιάζονται σημαντικές λεπτομέρειες για τους λογαριασμούς του Φρουζή ως αντιπρόεδρος της Novartis στην UBS στην Ελβετία, πως διακινούσε κονδύλια και πως χρησιμοποιούσε τα νησιά keyman για άλλες συναλλαγές.
Το bankingnews συνέλεξε τα στοιχεία αυτά από πηγή που δεν αμφισβητείται καθώς εμπεριέχονται στην δικογραφία που απεστάλη στην Βουλή.
Το ζήτημα, το ουσιώδες ζήτημα είναι εάν οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι πραγματικές, εάν οι μάρτυρες εικάζουν ή εάν μπορούν να αποδείξουν αυτά που έχουν καταθέσει.

Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί στην Βουλή;

Το βασικό ερώτημα είναι εάν θα υπάρξει εξεταστική επιτροπή ή προανακριτική για την υπόθεση Novartis.
Εάν η υπόθεση παρακάμψει την εξεταστική και πάει κατευθείαν σε προκαταρκτική, τότε η υπόθεση θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ σοβαρή.
Θεωρητικά, η υπόθεση θα μπορούσε να οδηγηθεί στην ολομέλεια με θέμα την παραπομπή ή όχι σε ειδικό δικαστήριο των εμπλεκομένων προσώπων.

Υποσημείωση bankingnews

Από τα στοιχεία που παρουσιάζονται εκ πρώτης όψεως είναι πολύ σοβαρά αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα στοιχεία δεν τεκμηριώνουν ενοχή... ώστε να προκύψουν ξεκάθαρες κατηγορίες.
Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το περιβόητο σκάνδαλο της Novartis, πολλά εμπλεκόμενα πρόσωπα φαίνεται να έχουν ισχυρά και πειστικά επιχειρήματα ενώ η αξιοπιστία των μαρτύρων θα είναι το βασικό ζητούμενο στην όλη υπόθεση.  


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης