Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση αξιωματούχων της ΕΕ με τον Erdogan το Μάρτιο 2018 στη Βουλγαρία

Συνάντηση αξιωματούχων της ΕΕ με τον Erdogan το Μάρτιο 2018 στη Βουλγαρία
Κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan στη Βουλγαρία στις 26 Μαρτίου 2018
Κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan στη Βουλγαρία στις 26 Μαρτίου 2018, για να συζητήσουν τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018.
Η συνάντηση στην πόλη της Βάρνας θα λάβει χώρα σε εχθρικό κλίμα μεταξύ της Τουρκίας και της Ένωσης και οι διπλωμάτες στις Βρυξέλλες παραδέχθηκαν ότι η συνάντηση είχε συμφωνηθεί απρόθυμα από την πλευρά της ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borisov θα φιλοξενήσει τον Erdogan τον Donald Tusk, καθώς και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.
"Αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία για να αξιολογήσουμε από κοινού τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα σας, μεταξύ άλλων στον τομέα του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ελευθεριών, οι οποίες παραμένουν θεμελιώδεις για τις προοπτικές των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας", δήλωσαν δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ.
Οι σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της ΕΕ περνάνε κρίση μετά το πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, αλλά και από τις επιθέσεις του Erdogan στη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες, δύο από τα κράτη μέλη της Ένωσης.
Ωστόσο, η ΕΕ εξαρτάται επίσης από την Τουρκία, το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ, για στήριξη στον τομέα της ασφάλειας και για τη μετανάστευση από τη Μέση Ανατολή.
Αυτή η πραγματικότητα έχει αναγκάσει την ΕΕ να συμφωνήσει, με κάποια απροθυμία, στην απαίτηση της Άγκυρας για τη διάσκεψη κορυφαίου επιπέδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης