Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι διαπραγματεύσεις για τον Μεγάλο Συνασπισμό και οι «επώδυνοι συμβιβασμοί» της Merkel

Reuters: Οι διαπραγματεύσεις για τον Μεγάλο Συνασπισμό και οι «επώδυνοι συμβιβασμοί» της Merkel
«Καθένας από εμάς θα πρέπει να κάνει επώδυνους συμβιβασμούς και είμαι έτοιμη για αυτό» δήλωσε η Angela Merkel στους δημοσιογράφους
Έτοιμη για «επώδυνους συμβιβασμούς» προκειμένου να κλείσει η συμφωνία για τον συμβιβασμό με το SPD, ο επικεφαλής του οποίου δήλωσε σήμερα (6/2/2018) ότι «μέρα αποφάσεων» για τους διαπραγματευτές έπειτα από μήνες πολιτικής αβεβαιότητας.
Και τα δύο μπλοκ συμφώνησαν αργά τη Δευτέρα (5/2/2018) ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τον Μεγάλο Συνασπισμό, ενώ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις στα κεντρικά γραφεία του CDU.
«Καθένας από εμάς θα πρέπει να κάνει επώδυνους συμβιβασμούς και είμαι έτοιμη για αυτό» δήλωσε η Merkel στους δημοσιογράφους.
«Όταν βλέπουμε τις κινήσεις στα χρηματιστήρια τις τελευταίες ώρες, ζούμε σε ταραχώδεις στιγμές και αυτό που αναμένεται από εμάς είναι ότι θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση για το καλό του κόσμου, μια κυβέρνηση που θα φέρει σταθερότητα» είπε η ίδια.
Σύμφωνα με το Reuters, η Γερμανία θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωποι με νέες εκλογές ή κυβέρνηση μειοψηφίας εάν τα μέλη του SPD απορρίψουν μια συμφωνία για συνασπισμό.
Ωστόσο, οι διαπραγματευτές και από τα δύο μπλοκ είπαν ότι θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία την Τρίτη (6/2/2018).
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Andreas Scheuer, γγ του CSU, δήλωσε ότι δεν υπήρχε πιθανότητα παράτασης των συνομιλιών μετά την Τρίτη.
«Έτσι θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία σήμερα.
Ο,τιδήποτε άλλο θα μπορούσε να αδικαιολόγητο από την πλευρά των πολιτών μας» δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης