Τελευταία Νέα
Διεθνή

Qualcomm: Υποχώρησαν οι μετοχές της μετά τις φήμες ότι η Apple θα προχωρήσει σε συνεργασία με την Intel

Qualcomm: Υποχώρησαν οι μετοχές της μετά τις φήμες ότι η Apple θα προχωρήσει σε συνεργασία με την Intel
Οι μετοχές της Qualcomm υποχώρησαν τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018
Οι μετοχές της Qualcomm υποχώρησαν τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, μετά την αποκάλυψη της χρηματοπιστωτικής εταιρείας KGI Securities, ότι η Apple σκέπτεται να επιλέξει την Intel ως νέο προμηθευτή τσιπ της για τα iPhones επόμενης γενιάς της Apple.
Αυτό έγινε μετά την ανακοίνωση ότι η ανταγωνίστρια Broadcom είχε αυξήσει κατά 24% την προσφορά της για να αγοράσει την εταιρεία στα 121 δισ. δολάρια.
Η νέα προσφορά είχε ως στόχο να φέρει την Qualcomm πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μετά από προηγούμενες προσφορές.
Η Qualcomm απέρριψε την τελευταία προσφορά της Broadcom τον Νοέμβριο, ύψους 70 ανά μετοχή, η οποία θα προσδώσει αξία στην εταιρεία στα 105 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με τη νέα προσφορά, η Qualcomm θα αποτιμάται στα 82 δολάρια ανά μετοχή. Οι μέτοχοι της Qualcomm αναμένουν να λάβουν 60 δολάρια ανά μετοχή.
Η Qualcomm, που εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο, βρισκόταν στη διαδικασία απόκτησης από την NXP Semiconductors, αλλά η νέα προσφορά της Broadcom την αναγκάζει να πραγματοποιήσει μια γρήγορη συμφωνία ή να αποσυρθεί από τη συμφωνία εξ ολοκλήρου.
Η Qualcomm προγραμματίζει να πραγματοποιήσει συνάντηση μετόχων στις 6 Μαρτίου 2018.
Τον περασμένο μήνα, η Qualcomm έλαβε πρόστιμο ύψους 1,2 δισ. δολαρίων για εικαζόμενες αντιανταγωνιστικές πρακτικές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης