Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τα Mirage 2000

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τα Mirage 2000
Ο "πρώτος γύρος" μεταξύ ΓΔΑΕΕ και Dassault...
Μεθαύριο Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου έρχονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Dassault, για να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσων με τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών για το Πρόγραμμα Εν Συνεχεία Υποστήριξης των αεροσκαφών Mirage 2000.
Μετά τα κομβικά ραντεβού του 2017 σε Παρίσι και Αθήνα, οι συζητήσεις σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων, θα περάσουν σε τεχνικό επίπεδο.
Συγκεκριμένα οι κρατώντες το γαλλικό "κλειδί" της υποστήριξης του "εργαλείου" της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, όπως αποκαλείται από ιπτάμενους το Mirage - 2000, στα διαδοχικά ραντεβού είχαν εκφράσει με ευκρίνεια την μη αποδοχή του Ελληνικού Δικαίου. Παράμετρος ωστόσο που είναι υποχρεωτική από την Ελληνική Νομοθεσία, όπως ενδελεχώς έχει αναλυθεί από τους Έλληνες διαπραγματευτές.
Στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα και θα επιχειρηθεί η σύνθεσή τους. Καταρχήν η "κληρονομιά" των τριών,διαφορετικών, συμβάσεων-πλαίσιο. Από την άλλη η ελληνική επιδίωξη για τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος στη γαλλική πλευρά.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την περσινή επίσκεψη τους στο Παρίσι, τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή, αντιναύαρχο (ε.α.) Κυριάκο Κυριακίδη, είχαν επαφές με υψηλόβαθμο κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας. Πρώτο θέμα στην ατζέντα των συναντήσεων ήταν η τεχνική υποστήριξη των μαχητικών Mirage-2000 που διαθέτει η χώρα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης