Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η λαοθάλασσα των 500-600 χιλ υπέρ της Μακεδονίας προκαλεί πανικό στην κυβέρνηση – Από το παράθυρο στο ΝΑΤΟ η FYROM

Η λαοθάλασσα των 500-600 χιλ υπέρ της Μακεδονίας προκαλεί πανικό στην κυβέρνηση – Από το παράθυρο στο ΝΑΤΟ η FYROM
Θα μπορούσε η FYROM να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ προσωρινά με αστερίσκο και η πλήρης ένταξη να υπάρξει όταν και εφόσον επιλυθεί το όνομα.
Η λαοθάλασσα των 500 με 600 χιλιάδων ελλήνων που συγκεντρώθηκαν όχι με κομματικά κριτήρια για να διαδηλώσουν στην πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας στις 4/2/2018 την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ενάντια στα μιαρά σχέδια των ξένων παραγόντων και της λανθασμένης πολιτικής της κυβέρνησης δεν αμφισβητείται.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούσα σε αμηχανία και έχοντας ηττηθεί κατά κράτος επικοινωνιακά κάνοντας χρήση ανόητων επιχειρημάτων δείχνει τουλάχιστον πανικό.
Η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που γιγαντώθηκε μέσα από τα συλλαλητήρια, που χρησιμοποίησε τα συλλαλητήρια για να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό με το δημοψήφισμα…βρίσκεται σε αμήχανη θέση.
Όταν μια αριστερή κυβέρνηση στον πανικό της κάνει χρήση επιχειρημάτων του τύπου ότι δεν ήταν εκατομμύρια οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο προσβάλλοντας όσους συμμετείχαν αυθόρμητα ή αναφορών ότι θα πρέπει να δούμε και τα εκατομμύρια που δεν πήγαν στην διαδήλωση αποδεικνύει πανικό.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είχε προσπαθήσει να αποδομήσει το συλλαλητήριο.
Είχε προσπαθήσει μέσω των παρακρατικών και τρομοκρατικών παραφυάδων όπως ο Ρουβίκωνας και οι αναρχικοί να ενσπείρουν φόβο στην κοινωνία ότι θα χυθεί αίμα στο συλλαλητήριο και η στρατηγική αυτή απέτυχε.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την στάση της πέραν από πανικό έρχεται και σε ριζική αντίθεση με το παρελθόν της.
Από πότε μια καθαρή πατριωτική κινητοποίηση για ένα εθνικό θέμα πρέπει να χλευάζεται και να υποτιμάται;
Η πρώτη αντίδραση από τον Κοτζιά τον υπουργό εξωτερικών ήταν ότι αναγνωρίζει την συμμετοχή των εκατομμυρίων πολιτών αλλά έχει καθαρή την συνείδηση του και θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.
Ένα μήνυμα αμηχανίας αλλά τουλάχιστον πιο ρεαλιστικό σε σχέση με τις διαρροές από το Μαξίμου.
Στο συλλαλητήριο δεν συμμετείχαν ακροδεξιοί, οι φασίστες όπως σκόπιμα και υποβολιμαία καλλιεργούσαν οι αριστεροί τις τελευταίες ημέρες αλλά έλληνες πατριώτες που απέδειξαν με την λαοθάλασσα του Συντάγματος ότι ο έλληνας δεν ποδηγετείτε από τα κόμματα και συμμετέχει ενεργά σε εθνικά συλλαλητήρια.
Το Μαξίμου ευρισκόμενο σε πανικό δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά επικοινωνιακά το μέγα συλλαλητήριο και ακόμη και μετά την τεράστια επιτυχία του προσπάθησε να τον αποδομήσει και να το ευτελίσει.
Τα κόμματα επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τον λαϊκό σεισμό αλλά το θέμα είναι εθνικό και πατριωτικό και ξεπερνάει τα κόμματα.
Με όρους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης ξεκάθαρα ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει χαμένος από την διαχείριση του συλλαλητηρίου, η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ κερδισμένοι ενώ οι υπόλοιποι με την χλιαρή στάση τους…δεν κέρδισαν πολιτικούς πόντους.
Ήδη οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στην Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί καθώς είναι βέβαιο ότι εάν επιμείνει στην σύνθετη ονομασία θα υποστεί πολιτικές συνέπειες ενώ η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή ενισχύονται.
Μάλιστα θα υπάρξουν δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν την Χρυσή Αυγή να περνάει ξανά στην 3η θέση υπερσκελίζοντας την κεντροαριστερά.

Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;

Η αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» από πάνω από 110 κράτη είναι γεγονός εδώ και πολλά χρόνια.
Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι να βρεθεί ένα σύνθετο όνομα που θα καλύπτει και τις δύο χώρες Ελλάδα και FYROM και εν συνεχεία η FYROM να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και σε επόμενη φάση στην ΕΕ.
Όμως μετά το συλλαλητήριο η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει το μήνυμα της κοινωνίας που ήταν ξεκάθαρο η Μακεδονία είναι ελληνική.
Η FYROM είναι ένα κατασκεύασμα και οι αμερικανοί θέλουν να την εντάξουν στην σφαίρα επιρροής τους δια της εντάξεως στο ΝΑΤΟ με ένα στόχο να αποτρέψουν τον ρωσικό επεκτατισμό.
Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να ενταχθεί στα πολιτικά – γεωστρατηγικά παιχνίδια αλλά από την άλλη πρέπει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που πρωτίστως να ικανοποιεί την Ελλάδα που ιστορικά είναι δικαιωμένη και οικονομικά ισχυρότερη.
Η FYROM εάν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ θα πρέπει το πολιτικό της σύστημα να πει την αλήθεια στον λαό της.
Να πει ότι τόσα χρόνια πλαστογραφούσαν την ιστορία και ήρθε η ώρα της αλήθειας.
Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω αντιθέτως η FYROM πρέπει να αποδεχθεί την πικρή αλήθεια.
Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι εάν όλες οι πλευρές δουν αδιέξοδο…τότε θα προσπαθήσουν να βρουν ένα παράθυρο ώστε να εντάξουν την FYROM στο ΝΑΤΟ με αστερίσκο…
Θα μπορούσε η FYROM να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ προσωρινά με αστερίσκο και η πλήρης ένταξη να υπάρξει όταν και εφόσον επιλυθεί το όνομα.
Τα επιχειρήματα ανοησίες που επικαλούνται ορισμένοι
-ότι η FYROM κινδυνεύει με διάλυση λόγω σλάβων και αλβανών
-ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να καταλάβει την FYROM οικονομικά και ότι κακώς δίνει μάχη για το όνομα κ.α. είναι ψευδεπίγραφα.
Η FYROM εδώ και 20 χρόνια δεν κινδυνεύει από τους αλβανούς με τους οποίους συνυπάρχει ενώ από την άλλη δεν αποτελεί οικονομικό παράδεισο.
Με 2,03 εκατ πολίτες και 31 δισεκ. ΑΕΠ είναι μια μικρή χώρα που το μόνο που προσφέρει στην Ελλάδα είναι το 12,5% χαμηλό φορολογικό συντελεστή για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να…γλιτώσουν την υπερφορολόγηση στην Ελλάδα.

Υποσημείωση

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η λαοθάλασσα στην Πλατεία Συντάγματος δεν είχε κανένα προηγούμενο.
Πάνω από 20-25 χρόνια είχε να σημειωθεί τέτοιας έκτασης συγκέντρωση πολιτών, ήταν μια μεγάλη επιτυχία του έθνους το συλλαλητήριο.
Από την άλλη είναι αληθές ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για την Μακεδονία.
Η FYROM θα πρέπει να δεχθεί μια ονομασία στα σλαβικά και όχι σύνθετη ονομασία μια λέξη ώστε αυτή να την προσδιορίζει.
Όταν θα πληκτρολογεί ένας πολίτης στην google το όνομα της σημερινής FYROM δεν θα ξεκινάει η αναζήτηση από το M…αλλά από ένα νέο όνομα.
Υπό αυτό τον όρο θα μπορούσε να ξεκινήσει μια διαπραγμάτευση.
Η FYROM είναι ένα κατασκεύασμα που καπηλεύεται την ιστορία για να αποκτήσει εθνική υπόσταση ως χώρα και εθνική συνείδηση ως λαός.
Όμως με ψέματα δεν χτίζονται σταθερές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης