Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπανάτσιου: Επιδιώκουμε και επιμένουμε στην έξοδο από τα μνημόνια χωρίς προληπτική γραμμή

Παπανάτσιου: Επιδιώκουμε και επιμένουμε στην έξοδο από τα μνημόνια χωρίς προληπτική γραμμή
Το ΔΝΤ "θα ήταν καλό να είχε ήδη ανακοινώσει την απόφασή του για να πορευτούμε αναλόγως και εμείς και οι υπόλοιποι θεσμοί", αναφέρει η υφυπουργός Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου
«Επιδιώκουμε και επιμένουμε στην έξοδο από τα μνημόνια χωρίς προληπτική γραμμή γιατί η προληπτική γραμμή έχει κόστος, το κόστος των δεσμεύσεων», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών η υφυπουργός Οικονομικών,  Κ. Παπανάτσιου.
«Σχηματίζουμε επαρκή ταμειακά διαθέσιμα, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον στόχο μας», προσθέτει η υφυπουργός, ενώ για το ΔΝΤ αναφέρει ότι «θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα. Θα ήταν καλό να είχε ήδη ανακοινώσει την απόφασή του για να πορευτούμε αναλόγως και εμείς και οι υπόλοιποι θεσμοί».
Σημειώνει δε, πως «ο προϋπολογισμός έχει γίνει με ακρίβεια και η εκτέλεσή του θα αποδείξει, όπως και οι προηγούμενοι τρεις προϋπολογισμοί, τον Μάιο ότι δεν χρειάζεται καμία επίσπευση των μέτρων, ανεξάρτητα από την απόφαση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα».
Αναφορικά με το θέμα της εξίσωσης των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες, αν και αναγνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν, δεσμεύεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί ως τον Μάρτιο.
Ξεκαθαρίζει ότι έχει δημιουργηθεί η υποδομή ώστε, όταν η αγορά ομαλοποιηθεί, να μπορούν να υπολογίζονται οι τιμές των αντικειμενικών αξιών συνεχώς σε πραγματικό χρόνο και όχι με καθυστέρηση πολλών ετών όπως στο παρελθόν.
Για τους πλειστηριασμούς για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο η κ. Παπανάτσιου τονίζει ότι «ποτέ δεν υπήρχε εξαίρεση της πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο» και πως «το δίχτυ προστασίας ήδη υπάρχει», ενώ «στην περίπτωση που συντρέχει σπουδαίος λόγος, π.χ όταν πρόκειται για ακίνητο του οφειλέτη που χρησιμοποιείται ως κύρια και μοναδική κατοικία, δεν ισχύουν οι προθεσμίες για την υποχρέωση έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης