Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 11 άμαχοι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές στην Ανατολική Γούτα

Συρία: Τουλάχιστον 11  άμαχοι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές στην Ανατολική Γούτα
Τι ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Σε 11 τουλάχιστον ανέρχεται ο αριθμός των άμαχων που σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος στο ανταρτοκρατούμενο θύλακο της Ανατολικής Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ειδικότερα, στην πόλη Ερμπίν τρεις άμαχοι, μεταξύ των οποίων και δυο παιδιά, σκοτώθηκαν από τις επιδρομές, ενώ οκτώ είναι οι νεκροί από πυρά πυροβολικού, εκ των οποίων οι  πέντε στην μεγαλύτερη πόλη της Γούτα, την Ντούμα.
Σημειώνεται ότι οι αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος την Παρασκευή 2/2 σημειώθηκαν εν μέσω των κατηγοριών της Ουάσιγκτον ότι η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad διαπράττει χημικές επιθέσεις κατά του θύλακα των ανταρτών.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, στις 22/1 οι δυνάμεις του καθεστώτος εξαπέλυσαν επίθεση με αέριο χλωρίου κατά του πολιορκούμενου θύλακα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 21 ανθρώπων από ασφυξία, ενώ  για «δεκάδες κρούσματα ασφυξίας» έκανε λόγο το Παρατηρητήριο στις 13/1 με αφορμή παρόμοια επίθεση στις 13/1 στα προάστια της Ντούμα.
Πάντως, ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη (1/2) ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να αναλάβει ξανά στρατιωτική δράση ενάντια σε συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ την Παρασκευή (2/2) ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, J. Mattis εξέφρασε τις υποψίες ότι το αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης