Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας δέχεται απειλές για τη ζωή του σχετικά με το όνομα της πΓΔΜ

NYT: Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας δέχεται απειλές για τη ζωή του σχετικά με το όνομα της πΓΔΜ
Οι ελληνικές αρχές ανέφεραν ότι διερευνούν τις απειλητικές προειδοποιήσεις που έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς
Οι ελληνικές αρχές ανέφεραν ότι διερευνούν τις απειλητικές προειδοποιήσεις που έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τη γειτονική πΓΔΜ για το ονομασία της, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας δήλωσε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 ότι στάλθηκε στον Κοτζιά επιστολή που «περιέχει απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του».
Ο Τόσκας ανέφερε ότι κι άλλα κυβερνητικά υπουργεία έχουν επίσης λάβει απειλητικές επιστολές, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε συνομιλίες με την πΓΔΜ για το θέμα της ονομσασίας, το οποίο θεωρείται εδαφική απειλή για την ελληνική περιοχή που ονομάζεται επίσης Μακεδονία.
Η προσπάθεια να τερματιστεί ένα 25ετές αδιέξοδο έχει εξαγριώσει πολλούς Έλληνες, οι οποίοι λένε ότι η Μακεδονία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αρχαίας κληρονομιάς της Ελλάδας και η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει μια πιο σκληρή γραμμή.
Ένα μαζικό συλλαλητήριο εναντίον του προτεινόμενου συμβιβασμού, προγραμματίζεται στην Αθήνα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης