Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Συρία ενδέχεται να αναπτύσσει νέους τύπους χημικών όπλων

ΗΠΑ: Η Συρία ενδέχεται να αναπτύσσει νέους τύπους χημικών όπλων
Η κυβέρνηση της Συρίας μπορεί να αναπτύσσει νέους τύπους χημικών όπλων
Η κυβέρνηση της Συρίας μπορεί να αναπτύσσει νέους τύπους χημικών όπλων και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είναι διατεθειμένος να προχωρήσει και πάλι σε στρατιωτικές ενέργειες κατά των δυνάμεων του Σύριου ηγέτη Bashar al-Assad, αν είναι απαραίτητο για την αποτροπή χημικών επιθέσεων.
Η κυβέρνηση Assad πιθανόν να έχει κρατήσει μέρος του αποθέματος χημικών όπλων παρά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας, σύμφωνα με την οποία η Δαμασκός έπρεπε να παραδώσει όλα τα όπλα από το 2014, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.
Οι δυνάμεις του Assad συνέχισαν την περιστασιακή χρήση χημικών όπλων σε μικρότερες ποσότητες μετά από μια θανατηφόρα επίθεση τον περασμένο Απρίλιο, η οποία προκάλεσε την επίθεση με πυραύλους των ΗΠΑ σε αεροπορική βάση της Συρίας.
Χαρακτηριστικά ορισμένων από αυτές τις πρόσφατες επιθέσεις, υποδηλώνουν ότι η Συρία μπορεί να αναπτύσσει νέα όπλα και μεθόδους για την χρήση χημικών ουσιών, που είναι δύσκολο να εντοπιστεί η προέλευσή τους, ανέφεραν αξιωματούχοι,
"Διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε στρατιωτική δύναμη για να αποτρέψουμε τη χρήση χημικών όπλων", δήλωσε αξιωματούχος.
Αν η διεθνής κοινότητα δεν δράσει γρήγορα για να αυξήσει την πίεση στο Assad, τα χημικά όπλα της Συρίας θα μπορούσαν να εξαπλωθούν πέρα από τη Συρία και ίσως ακόμη και "στις ακτές των ΗΠΑ", δήλωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος.
Οι αξιωματούχοι επανέλαβαν την πρόσφατη κατηγορία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson ότι η Ρωσία, σύμμαχος του Assad στο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, φέρει κάποια ευθύνη για την αποτυχία της απαγόρευσης των χημικών όπλων.
Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε συνέργεια και η κυβέρνηση της Συρίας δήλωσε ότι δεν έχει πραγματοποιήσει καμία από τις επιθέσεις.
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν επίσης ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα όπως μουστάρδα θείου και χλώριο και έχουν χρησιμοποιήσει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς για να ενεργοποιήσουν τις χημικές ουσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης