Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο – Άνω των 69 δολ. το Brent και των 65 δολ. το αμερικανικό αργό

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο – Άνω των 69 δολ. το Brent και των 65 δολ. το αμερικανικό αργό
Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1970 η ημερήσια παραγωγή των ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2017
Με τις καλύτερες των διαθέσεων ξεκίνησε τον Φεβρουάριο η αγορά πετρελαίου, με την άνοδο των τιμών να ξεπερνά το 1%, μετά από τη δημοσίευση έρευνας που αποδεικνύει ότι οι χώρες που έχουν συμφωνήσει για μείωση της παραγωγής (εντός και εκτός ΟΠΕΚ) είναι απόλυτα συμμορφωμένες με αυτήν την απόφαση.
Ακόμη και η ανακοίνωση ότι η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου ξεπέρασε τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Νοέμβριο 2017, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970 δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει τους επενδυτές.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο του Brent ενισχύθηκε 1,1% για να διαμορφωθεί στα 69,65 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινήθηκε κατά 1,7% υψηλότερα φθάνοντας στο επίπεδο των 65,80 δολαρίων.
Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό αργό «έκλεισε» τον Ιανουάριο του 2018 με κέρδη 7,1%, ενώ το Brent για τον ίδιο μήνα ενισχύθηκε 3,3%.
«Το γεγονός ότι το ποσοστό συμμόρφωσης στην απόφαση του ΟΠΕΚ φθάνει στο 138%, σαφώς προκαλεί προσοχή.
Θα πρέπει, πάντως, να αποδοθεί και στην εξ ανάγκης μείωση της ημερήσιας παραγωγής της Βενεζουέλας», εκτιμά, μιλώντας στο CNBC, ο John Kilduff, στέλεχος του ενεργειακού hedge fund, Again Capital.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης