Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,4% για τον χρυσό, λόγω νέων πιέσεων στο δολάριο - Στα 1.347,90 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 0,4% για τον χρυσό, λόγω νέων πιέσεων στο δολάριο - Στα 1.347,90 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,4% έκλεισε ο χρυσός, επωφελούμενος των νέων πιέσεων στο δολάριο
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (01/02/2018) ο χρυσός, επωφελούμενος των νέων πιέσεων στο δολάριο, που ενίσχυσαν την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.
Το αμερικανικό νόμισμα κινείται πτωτικά για μία ακόμα ημέρα, παρά τις θετικές προοπτικές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) για το 2018.
Κατά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασής της, η Fed ανακοίνωσε ότι διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί κατά το τρέχον έτος, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για «περαιτέρω σταδιακές» αυξήσεις των επιτοκίων.
Η UBS προχώρησε σήμερα σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την πορεία του δολαρίου έναντι του ευρώ, της στερλίνας και του γιεν, γεγονός που άσκησε περαιτέρω πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.
«Από τη δική μας οπτική, οι κινήσεις της αγοράς είναι θεμελιώδεις και είναι πιθανό να επεκταθούν», τονίζει στο σημείωμά της η ελβετική τράπεζα, προσθέτοντας ότι αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι η ταχύτητα με την οποία σημειώνονται αυτές οι κινήσεις.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στο δολάριο άσκησαν και τα πιο αδύναμα από ό,τι αναμενόταν στοιχεία για την παραγωγικότητα στις ΗΠΑ.
Βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων που δόθηκαν σήμερα (01/02/2018) στη δημοσιότητα, η παραγωγικότητα σημείωσε αναπάντεχη πτώση στο δ’ τρίμηνο του 2017, καθώς υποχώρησε κατά 0,1%.
Πρόκειται για την πρώτη πτώση που καταγράφεται από τις αρχές του 2016, ενώ στο γ' τρίμηνο είχε ενισχυθεί κατά 2,7%.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο 2018 τα οποία θα δημοσιευθούν αύριο (2/2).
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,4% ή 4,80 δολ., στα 1.347,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, στο 1,249 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του γιεν, στα 109,5 γιεν.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης