Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Σε συνομιλίες με την Aramco η μητρική της Google, για τη δημιουργία τεχνολογικού κόμβου στη Σ. Αραβία

WSJ: Σε συνομιλίες με την Aramco η μητρική της Google, για τη δημιουργία τεχνολογικού κόμβου στη Σ. Αραβία
Συζητήσεις για τη δημιουργία ενός τεχνολογικού κόμβου στη Σαουδική Αραβία, έχουν ξεκινήσει η Saudi Aramco και η μητρική της Google, Alphabet
Συζητήσεις για τη δημιουργία ενός τεχνολογικού κόμβου στη Σαουδική Αραβία, φέρεται να έχουν ξεκινήσει η Saudi Aramco, η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στον κόσμο, και η μητρική της Google, Alphabet, όπως αναφέρει σημερινό (01/02/2018) δημοσίευμα της «Wall Street Journal».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές, η Aramco και η Alphabet έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία, που θα δημιουργήσει κέντρα δεδομένων σε όλη τη Σαουδική Αραβία.
Σημειώνεται ότι το βασίλειο έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο, με επικεφαλής τον 32χρονο πρίγκιπα Mohammed bin Salman, να διαφοροποιήσει την οικονομία του, που αυτή τη στιγμή εξαρτάται από το πετρέλαιο.
Σύμφωνα με τη «WSJ», παραμένει άγνωστο ποιους πελάτες θα εξυπηρετούσαν τα κέντρα δεδομένων και πόσο μεγάλη θα ήταν η κοινοπραξία, αλλά θα μπορούσε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τις πηγές.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι συνομιλίες διεξάγονται επί μήνες, ενώ έχει συμμετάσχει και ο επικεφαλής της Alphabet, Larry Page.
Ο πρίγκιπας Salman αποτελεί την κινητήρια δύναμη του «Vision 2030» της Σαουδικής Αραβίας, ενός σχεδίου για την αναθεώρηση της οικονομίας που περιλαμβάνει μια μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της τεχνολογίας.
Ένα δίκτυο κέντρων δεδομένων θα μπορούσε να παράσχει τη «ραχοκοκαλιά» για μια ανερχόμενη βιομηχανία τεχνολογίας στο βασίλειο, σημειώνει το δημοσίευμα.
Η «WSJ» σημειώνει ότι τα κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη εξυπηρετούν επί του παρόντος τη Σαουδική Αραβία μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων, κάτι που επιβραδύνει την κυκλοφορία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης