Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, στον απόηχο της Fed - Αποτελέσματα στο επίκεντρο

Απώλειες στη Wall Street, στον απόηχο της Fed - Αποτελέσματα στο επίκεντρο
Με απώλειες άνοιξε η Wall Street, μία ημέρα αφότου η Fed αύξησε τις προοπτικές της για τον πληθωρισμό 
Με απώλειες άνοιξε σήμερα (01/02/2018) η Wall Street, μία ημέρα αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αύξησε τις προοπτικές της για τον πληθωρισμό και έκανε λόγο για «περαιτέρω σταδιακές» αυξήσεις των επιτοκίων, ενώ η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,43%, στις 26.037,87 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,23% και κινείτο στις 2.817,42 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,41% χαμηλότερα, στις 7.380,94 μονάδες.


Οι τρεις δείκτες κατέγραψαν τον καλύτερό τους μήνα από τον Μάρτιο του 2016 τον Ιανουάριο.
Ο Dow Jones ενισχύθηκε συνολικά κατά 5,6% τον Ιανουάριο, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε μηνιαία κέρδη 5,8%.
Χθες, η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά ανέφερε ότι αναμένει ο πληθωρισμός να κινηθεί υψηλότερα φέτος και να σταθεροποιηθεί γύρω στον στόχο του 2%.
Συνεπακόλουθα, οι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν άνοδο, καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία μεταξύ των traders ότι η Fed ενδέχεται να επιταχύνει τον ρυθμό της εξομάλυνσης της πολιτικής της.
Παραδοσιακά, ισχυρές επιδόσεις για τις μετοχές κατά τον μήνα Ιανουάριο έχουν ακολουθηθεί από ισχυρά κέρδη στο υπόλοιπο του έτους, σύμφωνα με τον Howard Silverblatt, αναλυτή δεικτών στην S&P Dow Jones Indices.
Ωστόσο, η Wall ξεκίνησε τον Φεβρουάριο με πιέσεις, καθώς η υποχώρηση των μετοχών των Microsoft και DowDuPont πιέζει τον Dow Jones χαμηλότερα.
Οι δύο εταιρείες υποχωρούν, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ανέφεραν αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών για το δ’ τρίμηνο του 2017.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Time Warner ενισχύεται κατά 1,9%, στον απόηχο των καλύτερων από ό,τι αναμενόταν αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία για το δ’ τρίμηνο του 2017.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 1,39 δισ. δολ. ή 1,75 δολ. ανά μετοχή, από 293 εκατ. δολ. ή 37 σεντς ανά μετοχή, στο αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία κέρδισε 2,66 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 1,44 δολ.
Την ίδια ώρα, τα έσοδα της Time Warner αυξήθηκαν κατά 9%, στα 8,61 δισ. δολ., από 7,89 δισ. δολ. έναν χρόνο νωρίτερα και έναντι των προσδοκιών για 8,42 δισ. δολ.
Μετά το σημερινό κλείσιμο της αγοράς, αναμένονται τα αποτελέσματα των Alphabet, Amazon, Apple, Visa και Mattel.
Οι αμερικανικές μετοχές δέχονται πιέσεις και από τα πιο αδύναμα από ό,τι αναμενόταν στοιχεία για την παραγωγικότητα στις ΗΠΑ.
Βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων που δόθηκαν σήμερα (01/02/2018) στη δημοσιότητα, η παραγωγικότητα σημείωσε αναπάντεχη πτώση στο δ’ τρίμηνο του 2017, καθώς υποχώρησε κατά 0,1%.
Πρόκειται για την πρώτη πτώση που καταγράφεται από τις αρχές του 2016, ενώ στο γ' τρίμηνο είχε ενισχυθεί κατά 2,7%.
Την ίδια ώρα, απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, διαψεύδοντας τους αναλυτές οι οποίοι ανέμεναν ενίσχυσή τους.
Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας υποχώρησαν κατά 1.000, στο επίπεδο των 230.000, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2018, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν εκτιμήσει ότι θα ενισχύονταν στις 238.000.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών, καθώς η προσπάθεια του ΟΠΕΚ να περιορίσει την παραγωγή φαίνεται ότι αντισταθμίζει τον αυξημένο όγκο εξαγωγών από πλευράς ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 16:55, το αργό ενισχυόταν κατά 1,1%, στα 65,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κατέγραφε κέρδη 1,1% και κινείτο στα 69,6 δολ. ανά βαρέλι.
Η Goldman Sachs προέβη σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τις τιμές του πετρελαίου, τονίζοντας ότι η αγορά πετρελαίου έχει εξισορροπηθεί ταχύτερα απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν.
Ειδικότερα, οι προβλέψεις τιμών του πετρελαίου Brent για τους επόμενους τρεις, έξι και δώδεκα μήνες αυξήθηκαν στα 75, 82,5 και 75 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων για 62 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης