Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Μεγαλουργούμε μόνο όταν είμαστε ενωμένοι μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις

Παυλόπουλος: Μεγαλουργούμε μόνο όταν είμαστε ενωμένοι μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις
Όταν διχαστήκαμε, γνωρίσαμε τις μεγαλύτερες, εθνικές καταστροφές είπε ο κ.Παυλόπουλος
Την θέση ότι «μεγαλουργούμε μόνον όταν είμαστε ενωμένοι μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις, δηλαδή μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά» διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της αντιφώνησης του προς τον δήμαρχο Γορτυνίας, Ιωάννη Γιαννόπουλο, στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Γορτυνίας.
«Ενώ, αντιθέτως, γνωρίσαμε τις μεγαλύτερες, ακόμη και εθνικές, καταστροφές όταν διχαστήκαμε.
Ας σχεδιάσουμε, λοιπόν, με λογισμό, όραμα και ομόνοια τα μελλοντικά μας βήματα μέσα στο ευρωπαϊκό και ευρύτερο διεθνές περιβάλλον της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού.
Και τότε, είναι σίγουρο ότι θα πετύχουμε» είπε ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «παρά την πρόσφατη οικονομική κρίση, η Ελλάδα θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που, άλλοτε εξαιτίας δικών της λαθών και άλλοτε όχι, βρίσκονται μπροστά της».
«Διότι εμείς οι Έλληνες, έχοντας βαθιές ρίζες ιστορικής παρουσίας και πνευματικής συνέχειας σε αυτή τη γωνιά της Βαλκανικής και της Μεσογείου, είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τις γενιές που έρχονται.
Η χώρα μας, ως αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ και, μάλιστα, του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, έχει όλες τις προϋποθέσεις να επιδιώξει, ξεκινώντας από αυτή την πλεονεκτική θέση, ένα καλύτερο μέλλον γι αυτήν και τον λαό μας.
Η Ελλάδα μπορεί, στο μέτρο που της αναλογεί, να πρωταγωνιστήσει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβάλλοντας με συνέπεια και σύνεση στην όλη προσπάθεια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Εκείνης που θα οδηγήσει τελικώς την Ευρωπαϊκή Ένωση στη διαμόρφωση μιας ομοσπονδίας υπό όρους αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, ικανής να διαδραματίσει τον ρόλο που ταιριάζει στην Ευρώπη, και για τα κράτη-μέλη της αλλά και για την ανθρωπότητα εν γένει, ήτοι τον πλανητικό ρόλο της εμπέδωσης, διεθνώς, της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης» υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης