Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio (Κίνημα 5 Αστέρων): Ούτε που σκέφτομαι το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην Ιταλία

Di Maio (Κίνημα 5 Αστέρων): Ούτε που σκέφτομαι το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην Ιταλία
Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio, απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ
Το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ιταλία για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο, ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Κίνημα των Πέντε Αστέρων.
«Δεν θα ήθελα καν να στεφτώ την τελευταία λύση» δήλωσε στο CNBC, ο Luigi Di Maio προσθέτοντας «Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία επαναδιαπραγματεύονται μερικούς από τους κανόνες της ΕΕ.
Αυτή είναι η στιγμή... να πραγματοποιήσουμε επενδύσεις και να επανεκκινήσουμε την ιταλική οικονομία, δεν θέλω να εξετάσω καν την τελευταία λύση της εξόδου από την ΕΕ».
Οι εκλογές στην Ιταλία που αναμένεται να διεξαχθούν στις 4 Μαρτίου βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ευελπιστώντας ότι το αποτέλεσμα δεν θα επιφέρει πολιτική αναταραχή ούτε στην Ιταλία ούτε και στην υπόλοιπη Ευρώπη, κυρίως εάν ένα ευρωσκεπικιστικό κόμμα όπως το Κίνημα των Πέντε Αστέρων νικήσει.
Πάντως, ο Di Maio, ο οποίος πραγματοποίησε επαφές στο Λονδίνο με επενδυτές και επιχειρηματίες, δήλωσε ότι θέλει να σταθεροποιήσει την οικονομία της Ιταλίας εντός του πλαισίου της ΕΕ.
«Η στάση σχετικά με Ευρώπη και το ευρώ είναι ότι θέλουμε να παραμείνουμε μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης.
Απλά θέλουμε να αλλάξουμε κάποιους οικονομικούς κανόνες.
Οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές δεν θα πρέπει να τρομάζουν από το γεγονός ότι θέλουμε κάποια αποτελέσματα για την Ιταλία και να επανεκκινήσουμε την ΕΕ» δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης