Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Reuters: Μείωσαν την έκθεση σε μετοχές τα παγκόσμια funds τον Ιανουάριο 2018

Δημοσκόπηση Reuters: Μείωσαν την έκθεση σε μετοχές τα παγκόσμια funds τον Ιανουάριο 2018
Οι επενδυτές παγκοσμίως μείωσαν την έκθεσή τους σε μετοχές κατά 1,2% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Reuters»
Μειωμένη εμφανίστηκε η έκθεση των παγκοσμίων funds σε μετοχές τον Ιανουάριο, εν μέσω ανησυχιών ότι μια άνοδος στον πληθωρισμό θα μπορούσε να οδηγήσει τις κεντρικές τράπεζες σε μια πιο επιθετική σύσφιξη της νομισματικής τους πολιτικής, αλλά και φόβων για εφησυχασμό των αγορών μετά το εντυπωσιακό «bull run». 
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Reuters», οι επενδυτές παγκοσμίως μείωσαν την έκθεσή τους στις μετοχές κατά 1,2% τον Ιανουάριο.
Η δημοσκόπηση του «Reuters», η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 50 wealth managers και επικεφαλής επενδύσεων σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία και Ιαπωνία, έδειξε μια αυξημένη επιφυλακτικότητα απέναντι στις μετοχές, παρά τα νέα ρεκόρ που καταγράφηκαν τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, οι διαχειριστές assets μείωσαν την κατανομή των μετοχών τους στο 50,1%, από 51,3% τον Δεκέμβριο.
Από την άλλη, οι επενδυτές αύξησαν ελαφρώς τις τοποθετήσεις τους σε ομόλογα, στο 37% των χαρτοφυλακίων τους, αν και μείωσαν την έκθεσή τους σε κρατικά ομόλογα, σχεδόν κατά 2%, στο 56,3%.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αύξησαν την έκθεσή τους σε ευρωπαϊκές μετοχές κατά 1,8%, στο 19,6%, ενώ μείωσαν εκείνη σε αμερικανικές, στο 40,1%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης