Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Δεν θα υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες ούτε τα λάβαρα μας – Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις

Καμμένος: Δεν θα υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες ούτε τα λάβαρα μας – Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις
Παρών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο μνημόσυνο για τους πεσόντες της κρίσης των Ιμίων
Την θέση ότι η Ελλάδα δεν θα υποστείλει ποτέ τις σημαίες και τα λάβαρα της διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος μιλώντας στο μνημόσυνο των ηρωικώς πεσόντων πληρωμάτων ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στην κρίση των Ιμίων που πραγματοποιήθηκε στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα Αττικής.
«Είμαστε σήμερα εδώ, σε πλήρη απαρτία, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι στρατεύσιμοι της Ναυτικής Αεροπορίας, οι επίτιμοι Αρχηγοί και οι διοικητές που υπηρέτησαν σε αυτή τη ένδοξη Μονάδα, προκειμένου να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος.
Είναι συνάμα εθνικό χρέος να βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην τέλεση του μνημοσύνου για τους πεσόντες ήρωες των ελικοπτέρων του Πολεμικού μας Ναυτικού, εδώ στη Βάση του Κοτρωνίου, που υπάγεται πλέον στη νεοσυσταθείσα Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού.
Τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν για τα όσια και ιερά του Έθνους και είναι δοξασμένοι αιώνια.
Η τελετή αυτή, στη μνήμη αυτών των γενναίων στελεχών, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για όλους τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες του Πολεμικού Ναυτικού, που στο διάβα των αιώνων κράτησαν ψηλά τη Σημαία του Έθνους.
Οι ήρωές μας, εμφορούμενοι από τη μεγάλη τους αγάπη για την πατρίδα, εκτέλεσαν το καθήκον τους «μη φειδόμενοι τας ζωάς» τους, όπως έλεγαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες στον παιάνα τους βαδίζοντας προς τη μάχη.
Η αυτοθυσία τους είναι οδηγός, ηθική και ιερή παρακαταθήκη.
Για εμάς υπάρχουν αξίες για τις οποίες αξίζει να δώσουμε και την τελευταία μας πνοή.
Είμαστε όλοι εδώ για το έθνος, για τον ελληνικό λαό.
Πρέπει να φυλάσσουμε τις αξίες της πίστεως και της φιλοπατρίας.
Και τα παλικάρια μας, σε καιρό ειρήνης, κρίσης ή πολέμου έδειξαν τι σημαίνει το να υπηρετείς την Πατρίδα μέχρι της «τελευταίας ρανίδος του αίματός σου», όπως αναφέρεται στον όρκο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από τη δική μας πλευρά, δεν θα υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες, ούτε τα λάβαρά μας.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους ήρωες και τις θυσίες τους.
Έχοντας ως φάρο και πυξίδα τη θυσία τους, συνεχίζουμε την προσπάθεια για χαλύβδωση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Γι’ αυτήν αγωνίστηκαν και έπεσαν οι ήρωες Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης, Έκτορας Γιαλοψός, Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς, Ελευθέριος Ευαγγέλου, αλλά και όλοι όσοι στο παρελθόν έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.
Η σημερινή ημέρα που είναι αφιερωμένη σε αυτούς τους σπουδαίους Έλληνες, Ναυτικούς και συνάμα Αεροπόρους, είναι μια ημέρα αναφοράς, τιμής και αναγνώρισης συνολικά για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που αφοσιωμένες στο καθήκον τους είναι εγγυήτριες της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, για να μπορούμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να αισθανόμαστε ασφαλείς.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες και θέλω εξ ονόματος της Ελληνικής Πολιτείας να το τονίσω ως διαβεβαίωση, σε ολόκληρη την Ελλάδα και ολόκληρο τον λαό, σε ολόκληρο το έθνος.
Δημόσιος έπαινος, λοιπόν, σε όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και έχουν τάξει τους εαυτούς τους να φυλάττουν Θερμοπύλες σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Δημόσιος έπαινος και στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που και αυτές συμμετέχουν στις ευχάριστες, αλλά και στις δύσκολες στιγμές.
Αγαπητοί συγγενείς των ηρώων,
γνωρίζω ότι είναι αναλλοίωτος ο πόνος που βιώνετε.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι δίπλα σας.
Δίπλα σας είναι και όλος ο ελληνικός λαός.
Δίπλα σας είναι οι πολίτες που προχθές στους Λειψούς, χωρίς να είναι προγραμματισμένο, υποδέχθηκαν την κανονιοφόρο που πριν από λίγες ώρες είχε εμπλακεί σε επεισόδιο στα Ίμια προκειμένου να κάνουμε τη ρίψη στεφάνου στο σημείο που έπεσαν οι ήρωές μας.
Αυτή είναι η δύναμη που παίρνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τον ελληνικό λαό, προκειμένου σε καιρό ειρήνης να ασκούνται σε συνθήκες πολέμου.
Οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη, τιμή και δόξα σε αυτούς που δεν γύρισαν πίσω στους αγαπημένους τους, σε αυτούς που έδωσαν και δίνουν τη ζωή τους για την πατρίδα.
Για τους σπουδαίους αυτούς Έλληνες θα ήθελα να σας καλέσω να αναφωνήσουμε «Αθάνατοι» ανέφερε ο κ.Καμμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης