Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος για Σκοπιανό: Θετική συγκυρία για συνολική λύση – Περιμένουμε υποχωρήσεις από τα Σκόπια

Φάμελλος για Σκοπιανό: Θετική συγκυρία για συνολική λύση – Περιμένουμε υποχωρήσεις από τα Σκόπια
Ο διεθνής παράγοντας πιέζει στο να βρεθεί μια λύση και κατανοεί τη θέση της ελληνικής πλευράς είπε ο κ.Φάμελλος
Υπάρχει θετική συγκυρία για συνολική λύση όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υποστήριξε ο αναπληρωτής υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, ο οποίος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά περιμένει υποχωρήσεις και συμβιβασμό από την πλευρά των Σκοπίων.
«Η συμφωνία και η λύση θα είναι συνολική, θα περιλαμβάνει ξεκάθαρα ένα πλαίσιο ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Η καλή διάθεση της ηγεσίας της γείτονος χώρας, η πίεση του διεθνούς παράγοντα, αλλά και η στιβαρή θέση της χώρας μας το τελευταίο διάστημα στον διεθνή στίβο συνηγορούν υπέρ μίας δυνατότητας επίλυσης του προβλήματος.
Φαίνεται ότι υπάρχει μία δυνατότητα για μία λύση συνολική, που να επιλύει τα ζητήματα διεκδικήσεων και αλυτρωτισμού, περιμένουμε υποχωρήσεις και συμβιβασμό από τη μεριά των Σκοπίων.
Τώρα έχουμε μία θετική συγκυρία, γιατί ο διεθνής παράγων, παρότι αναγνώρισε με το όνομα "Μακεδονία" τη γείτονα χώρα δέχεται και πιέζει στο να βρεθεί μία λύση και κατανοεί τη θέση τής ελληνικής πλευράς και αυτό σημαίνει ότι έχουμε κάνει βήματα στη διπλωματία» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Φάμελλος.
Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της χρηματοδότησης με το ποσό των 3,7 εκατομμυρίων ευρώ εννέα έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων για την Κεντρική Μακεδονία ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι στην Κεντρική Μακεδονία δεν υπάρχει καμία μονάδα για να παραλάβει οργανικό απόβλητο, τονίζοντας ότι στην χρηματοδότηση περιλαμβάνονται όλοι οι νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης