Τελευταία Νέα
Πολιτική

Pyatt (Πρέσβης ΗΠΑ): Θωρούμε την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Pyatt (Πρέσβης ΗΠΑ): Θωρούμε την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Pyatt (Πρέσβης ΗΠΑ): Θωρούμε την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
"Θεωρούμε την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή", τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt.
Ο κ. Pyatt σχολιάζει την ολοκλήρωση της κοινής άσκησης των 150 Ελλήνων στρατιωτών με 150 πεζοναύτες των ΗΠΑ στον Βόλο με τίτλο "Μέγας Αλέξανδρος".
"Ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε ιδιαίτερα σημαντικός, διότι σηματοδότησε την ανανέωσης των πολύπλοκων, μεγάλων ασκήσεων πεδίου μεταξύ των Αμερικανών πεζοναυτών και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Θωρούμε την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγεια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη".
Η ανάρτηση αυτή έχει τη δική της σημασία την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και ΠΓΔΜ για την ονομασία της γείτονος χώρας.
Να σημειωθεί ότι αύριο (30/1) θα μεταδοθεί συνέντευξηγ του κ. Pyatt  που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμόι ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με το trailer που δόθηκε στη δημοσιότητα ο αμερικανός πρέσβης εκφράζει τη στήριξη των ΗΠΑ στο πρόσωπο του Matthew Nimetz σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της πΓΔΜ.
"Στηρίζουμε τον Matthew Nimetz και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών.
Είμαι αισιόδοξος.
Και θα κάνουμε τα πάντα ως Αμερική να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Nimetz στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας" δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ που θα μεταδοθεί αύριο (30/1/2018).
Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αιγαίο, ο Αμερικανός πρέσβης απάντησε: «Φοβάμαι ατύχημα...».
Τέλος, αναφερόμενος γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, ο κ. Pyatt τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης