Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,9% για τον χρυσό, λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στα 1.340,30 δολ. ανά ουγγιά

Απώλειες 0,9% για τον χρυσό, λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στα 1.340,30 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 0,9% έκλεισε ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την ανάκαμψη του δολαρίου
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (29/01/2018) ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την ανάκαμψη του δολαρίου.
Το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά στην αρχή της εβδομάδας, παίρνοντας μια «ανάσα» από τις απώλειες που κατέγραψε τις τελευταίες ημέρες, δεχόμενο ισχυρές πιέσεις από τα σχόλια του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Steven Mnuchin, ο οποίος ανέφερε ότι το αποδυναμωμένο δολάριο είναι καλό για το εμπόριο των ΗΠΑ.
Καθοριστικό ρόλο για την άνοδο του δολαρίου διαδραμάτισαν εν μέρει τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για το ΑΕΠ της χώρας, τα οποία έδειξαν ισχυρή εγχώρια ζήτηση και σημαντικές κεφαλαιουχικές δαπάνες.
Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μετά τα σχόλια του αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πολιτική συναλλάγματος ως «εργαλείο» προκειμένου να πιέσεις τις υπόλοιπες χώρες και να επιτύχει καλύτερες εμπορικές συμφωνίες.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,9% ή 11,80 δολ., στα 1.340,30 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,238 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του γιεν, στα 109,1 γιεν.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το «βλέμμα» τους στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) που ξεκινά αύριο και είναι η τελευταία υπό την επικεφαλής Janet Yellen, προτού παραδώσει την σκυτάλη στον Jerome Powell.
Παρά το γεγονός ότι δεν αναμένεται να ανακοινωθεί αύξηση των επιτοκίων, οι επενδυτές αναμένουν νέες πληροφορίες αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής που θα πραγματοποιήσει η κεντρική τράπεζα κατά τη διάρκεια του 2018.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν και τα στοιχεία που αφορούν τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, καθώς και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2018, που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης