Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τριγμοί στη σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από το Σκοπιανό - Ξεφεύγει η κόντρα Δημήτρη Καμμένου με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τριγμοί στη σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από το Σκοπιανό - Ξεφεύγει η κόντρα Δημήτρη Καμμένου με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο Δημήτρης Καμμένος έχει την δική του ατζέντα
Εν αντιθέσει με τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο, ο οποίος μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είναι προσεκτικός στις δημόσιες δηλώσεις του για το Σκοπιανό,  σε δημόσια αντιπαράθεση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο βουλευτής και συνεπώνυμος του πρόεδρου, Δημήτρης Καμμένος προκαλώντας τριγμούς στην σχέση των δύο εταίρων.
Ο Πάνος Καμμένος μετά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του δήλωσε ότι " κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και αυτή την έντιμη συμφωνία θα την τιμήσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι το τέλος της τετραετίας". Παράλληλα,  εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά λέγον τας: "Εμπιστευόμαστε τον κ.Κοτζιά για να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις, γιατί επιθυμούμε λύση, με τον απαράβατο όρο που εμείς θέτουμε".
Στην συνάντησή του με τον πρωθυπουργό την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Καμμένος του είπε ότι δεν θα ψηφίσει στην Βουλή συμφωνία που να περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία. Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, του ζήτησε μέχρι τότε να κρατά χαμηλούς τόνους και να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή. Ο Πάνος Καμμένος φέρεται αποφασισμένος, εφόσον το θέμα έλθει στην Βουλή, να αποχωρήσει με την κοινοβουλευτική του ομάδα. Έτσι θα πέσει και το όριο της απαιτούμενης πλειοψηφίας για να περάσει η συμφωνία και να καλύπτεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε είναι πολύ πιθανό να ψηφίσει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ή επιμέρους βουλευτές. Αυτό βέβαια δεν λύνει το πολιτικό πρόβλημα μεταξύ των δύο εταίρων που έχουν πάρει πλέον αποκλίνουσε πορείες. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν φτάνει να είναι ο ίδιος προσεκτικός, ας μαζέψει και τους βουλευτές του οι οποίοι κάνουν από κριτική έως επιθέσεις στην κυβέρνηση, φωτογραφίζοντας κυρίως τον Δημήτρη Καμμένο.
Σήμερα ο Δημήτρης Καμμένος άνοιξε κόντρα με τον Μάκη Μπαλαούρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ασκήσει κριτική στην στάση των ΑΝΕΛ:  «Αντέδρασα εγώ και είπα ένα πρωί κάτι για κάποιον; Είναι δυνατόν να βάζει χέρι στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Μπαλαούρας; Είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να μας λέει να προσέχουμε και να μην πάμε στο συλλαλητήριο; Τι είναι, ο δάσκαλος με τον μαθητή να μας μαλώνει; Εδώ έχουμε μια συνεργασία. Εκτός αν έχει μια κρυφή χαρά ο Μπαλαούρας και θέλει να παραδώσει την Μακεδονία». Επιτέθηκε όμως και στον Δημήτρη Παπαδημούλη τον οποίο αποκάλεσε χαφιέ,  καλώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πουν αν συμφωνούν «με τη χαφιεδιστική πολιτική του Παπαδημούλη να μας βγάλει φωτογραφία και να μας στείλει στην Ευρωβουλή. Συμφωνείτε με το φακέλωμα; Θα μας στείλει τη λίστα με τους παραλήπτες;».
Όσο για την ουσία του θέματος είπε ότι «ο όρος Μακεδονία δεν περνάει. Όποιος φέρει το όνομα και θα καταστραφεί πολιτικά. Να διορθώσουμε τα λάθη των προηγούμενων, όχι, όμως, με μεγαλύτερο λάθος».
Δηλώσεις όμως κατά του Δημήτρη Καμμένου έχουν κάνει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Φίλης δήλωσε ότι «έχει ακροδεξιά προδιάθεση ο Δημήτρης Καμμένος κι αυτό δεν ισχύει για το σύνολο των ΑΝΕΛ». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑI πως «ο Δημήτρης Καμμένος έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα στην συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ με δηλώσεις του».
Σε εντελώς διαφορετική γραμμή κινείται πάντως το έτερο στέλεχος των ΑΝΕΛ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο Δημήτρης Καμμένος έχει την δική του ατζέντα και αναζητά την κοινοβουλευτική του επιβίωση με ή χωρίς τους ΑΝΕΛ, καθώς μάλιστα –εκτιμούν-, η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανοίγει διαύλους επικοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης