Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αγοραστική ευκαιρία η επόμενη διόρθωση στις αγορές - Αναμένεται υποχώρηση 10% με 20%

tags :
Goldman Sachs: Αγοραστική ευκαιρία η επόμενη διόρθωση στις αγορές - Αναμένεται υποχώρηση 10% με 20%
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η επόμενη διόρθωση στην αγορά δεν θα μετατραπεί σε bear αγορά
Για επικείμενη διόρθωση στις αγορές κάνει λόγο η Goldman Sachs υποστηρίζοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούν αγορά ευκαιρία.
Ειδικότερα, οι αναλυτές στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναμένουν υποχώρηση της τάξης του 10% με 20% στις τιμές των μετοχών τους επόμενους μήνες.
O δείκτης της Goldman για τη διάθεση των επενδυτών να αναλάβουν ρίσκο έχει ενισχυθεί κοντά σε ιστορικό υψηλό, σηματοδοτώντας μια απότομη άνοδο στις αισιοδοξία των επενδυτών, ενώ οι traders εφησυχασμένοι όσον αφορά τους πολιτικούς κινδύνους όπως οι εκλογές στην Ιταλία.
Ωστόσο, ο κίνδυνος μιας bear αγοράς θεωρείται χαμηλός, καθώς η ισχυρή και συγχρονισμένη παγκόσμια ανάπτυξη αποτελεί ένα λόγο ώστε οι επενδυτές να παραμείνουν bullish.
«Δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα έχει διάρκεια ή ότι θα μετατραπεί bear αγορά» αναφέρει σε ανάλυση του ο Peter Oppenheimer επισημαίνοντας ότι «ιστορικά υπάρχουν πολλά παραδείγματα διορθώσεων μικρής διάρκειας και που δεν έχουν εξελιχθεί σε bear αγορές που συνήθως συνδέονται με οικονομική αδυναμία».
Η Goldman Sachs που παραμένει overweight στις μετοχές παγκοσμίως, προσδιορίζει την bear αγορά ως μια υποχώρηση της τάξης του 20% ή και περισσότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης