Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Υπάρχει σύγκλιση με εξαίρεση ΝΔ, Ένωση Κεντρώων – Δεδομένη η κυβερνητική πλειοψηφία

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Υπάρχει σύγκλιση με εξαίρεση ΝΔ, Ένωση Κεντρώων – Δεδομένη η κυβερνητική πλειοψηφία
Αν έρθει στη Βουλή μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, θα ψηφιστεί από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την εκτίμηση πως κατόπιν των συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το πολιτικό συμπέρασμα είναι πως φαίνεται να δημιουργείται μια σύγκλιση με τα περισσότερα κόμματα, με εξαίρεση τον κ. Μητσοτάκη και την Ένωση Κεντρώων διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «μεγάλη εξαίρεση» και «δυστυχή εξέλιξη» τη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
«Έχει απομείνει μόνος με τον κ. Λεβέντη σε μία γραμμή η οποία δείχνει ότι ούτε το πολιτικό σθένος έχει να υπηρετήσει μια εθνικά υπεύθυνη, σοβαρή και αποτελεσματική πολιτική και επίσης, από ό,τι φαίνεται, αμφιταλαντεύεται διαρκώς και τελικά καταλήγει να σύρεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του.
Είναι αδιέξοδη αυτή η πολιτική του κ. Μητσοτάκη, η οποία δεν συνάδει και με την πολιτική γραμμή που είχε η ΝΔ στο παρελθόν για το συγκεκριμένο ζήτημα» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.
Ερωτηθείς για το εάν ανησυχεί για την κυβερνητική πλειοψηφία και για τη συνοχή της κυβέρνησης λόγω της διαφοροποίησης των ΑΝΕΛ από την επίσημη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης, ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία ότι «είναι δεδομένη και σταθερή».
«Εάν έρθει στη Βουλή μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, αυτή θα ψηφιστεί από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υπογράμμισε πως Αλέξης Τσίπρας και Π. Καμμένος έχουν μια καλή χημεία.
«Ισχύουν οι δηλώσεις του κ.Καμμένου πως δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση εφόσον υπάρξει μια ευρεία πολιτική συναίνεση και πως έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης