Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαλάφας: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος του κοινοβουλευτικού χρόνου

Μπαλάφας: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος του κοινοβουλευτικού χρόνου
«Με τους ΑΝΕΛ δεν έχει ξεκινήσει καμία γκρίνια», ανέφερε ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής,  Γ. Μπαλάφας
«O ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, έχουν ήδη μια τριετία συνεργασίας και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος του κοινοβουλευτικού χρόνου», τόνισε ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μπαλάφας, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.
Ο ίδιος, αναφορικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το «Μακεδονικό» μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «όπως φαίνεται, πέρα από την κυβέρνηση, μπορούν να συγκλίνουν πολλά κόμματα από την αντιπολίτευση στο ζήτημα αυτό.
Ας πάρουμε για παράδειγμα τη ΝΔ.
Δεν λέει ότι θα αλλάξει τη θέση του κόμματός, αυτή που είχε επί Κώστα Καραμανλή για σύνθετη ονομασία, αλλά λέει ότι δεν είναι ώριμα ακόμα τα πράγματα.
Δεν λέει όχι, όπως και η κα Γεννηματά ή το ΚΚΕ, δεν λένε όχι.
Όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό το αγκάθι στην εξωτερική μας πολιτική, που εκκρεμεί επί 25 χρόνια, διευκολύνει τη διείσδυση της Τουρκίας στα Βαλκάνια, αφού δημιουργεί εντάσεις με εμάς και τους γείτονές μας.
Έχουμε κάθε όφελος, στη βάση των εθνικών μας συμφερόντων να βρούμε σε αυτό το θέμα μια λύση.
Να διευκολυνθεί η οικονομική και η γεωπολιτική διεύρυνση της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».
Υπενθύμισε ότι τα προηγούμενα κόμματα και κυβερνήσεις αποδέχθηκαν ως προσωρινή την ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και πρόσθεσε ότι «μπορεί να υπάρξει μια σύγκλιση με την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να το ξέρουμε ακόμα, αλλά τα δείγματα είναι καλά».
Σχετικά με τη δήλωση του κ. Παπαδόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο κ. Καμμένος υποστηρίζει μια άλλη γραμμή στο θέμα της ονομασίας, ο κ. Μπαλάφας αφού σημείωσε ότι οι δηλώσεις του δεν βοηθούν, λέει μια γνώμη», υπογηράμμισε πως «κάναμε μια έντιμη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ για τη διακυβέρνηση της χώρας πάνω στα μεγάλα ζητήματα όπως η οικονομική κρίση, η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος του τριετούς προγράμματος και το άνοιγμα του δρόμου για μια άλλη πορεία της χώρας.
Στα κύρια αυτά ζητήματα η συνεργασία μας προχώρησε πολύ καλά.
Σε ορισμένα ζητήματα, όπως και αυτό, μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορές».
Κατά τον ίδιο, «είναι πολύ λογικό να υπάρχουν στο ζήτημα αυτό επιμέρους διαφορές αλλά και συγκλίσεις με βουλευτές άλλων κομμάτων», ενώ ξεκαθάρισε ότι «με τους ΑΝΕΛ δεν έχει ξεκινήσει καμία γκρίνια.
Υπάρχει μια διαφορά σε αυτό το σημείο, της οποίας η διαχείριση από τους καθ' ύλην αρμόδιους είναι πολύ σοβαρή».
Πρόσθεσε ότι «δύο κόμματα που έχουν διαφορετικές προελεύσεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, έχουν ήδη μια τριετία συνεργασίας και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος του κοινοβουλευτικού χρόνου, να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία επί των ουσιαστικών.
Σε ορισμένα, λίγα ζητήματα στο διάστημα αυτό, υπήρξαν διαφορές και αντιμετωπίστηκαν πολύ λογικά.
Και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ψύχραιμα και με βάση το εθνικό συμφέρον θα αντιμετωπιστεί και αυτή η διαφορά. Ξέραμε από την αρχή της συνεργασίας μας ότι δεν θα συμφωνούμε σε όλα.
Η ηγεσία του δικού μας κόμματος άλλα και η ηγεσία των ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει με πολύ σοβαρό τρόπο αυτήν τη διαφορά».
Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι τον Αύγουστο θα βγούμε από τα μνημόνια, συμπληρώνοντας ότι  «προσπαθούμε να υλοποιήσουμε τη δύσκολη συμφωνία που υπογράψαμε το 2015 με τον πιο ανώδυνο τρόπο για τον κόσμο και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσουμε αντισταθμιστικά μέτρα.
Αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους».
Ανέφερε ακόμη ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει την Ελλάδα με πολύ καλύτερο τρόπο από ότι στο παρελθόν, το κλίμα στη χώρα μας βελτιώνεται και «ο κόσμος βλέπει ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας και των διεθνών συσχετισμών καταφέρνουμε να βγει η χώρα από την επιτροπεία και τα μνημόνια τον Αύγουστο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης