Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης σε Τσίπρα: Να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση από μηδενική βάση

Λεβέντης σε Τσίπρα: Να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση από μηδενική βάση
Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο «Μακεδονικό»
(upd3)Την αντίθεσή του σε σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» εξέφρασε στον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, κατά τη δίωρη συνάντησή τους .
Όπως ανέφερε εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Λεβέντης, ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να ξεκινήσει διαπραγμάτευση από μηδενική βάση και του  ζήτησε "να αλλάξουμε τακτική και εκεί θα είναι όλος ο λαός μαζί του".
Ακόμη, τόνισε ότι "η Μακεδονία είναι Ελλάδα".
Πάντως, στη συνάντηση  ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι θα δώσει την συγκατάθεσή του σε άλλο όνομα και μάλιστα, όταν ο κ. Τσίπρας τον κάλεσε να πει ποιο όνομα, του απάντησε «Σκόπια».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε στον Α. Τσίπρα «μη δώσεις το όνομα Μακεδονία γιατί επάνω σ΄αυτό έχει χυθεί αίμα», καλώντας τον παράλληλα να μην πάρει επάνω του αυτό το στίγμα που θα τον συνοδεύει για πάντα.
Σημειώνεται ότι ο κ. Λεβέντης στη αρχή της συνάντησης ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν έλαβε την συγκατάθεση των υπόλοιπων αρχηγών, ο οποίος του είπε «δεν έλαβα καμία συγκατάθεση, την ευλογία τους έλαβα».
Εξερχόμενος ο κ. Λεβέντης μετά από 2 ώρες περίπου δήλωσε πως «είχα ζητήσει συναίνεση και μια μεγάλη κυβέρνηση γιατί θα την χρειαζόμασταν . Δεν με άκουσε ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης και τώρα ο Τσίπρας σηκώνει μόνος του τον σταυρό για θέμα που δεν φταίει. Του είπα ότι αντί να ξεκινάμε την διαπραγμάτευση δίνοντας σύνθετη ονομασία πρέπει πρώτα να ζητήσουμε ανταλλάγματα και να πάρει η άλλη πλευρά την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να μην παραιτηθούμε από το όνομα».
«Η τακτική της γειτονικής χώρας με τα αλυτρωτικά προσβάλει την Ελλάδα .Η θέση μου είναι να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση από μηδενική βάση και αν γίνει έτσι , είπα στον πρωθυπουργό , όλος ο λαός θα είναι μαζί του και πρώτος εγώ .Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι στο Βουκουρέστι το 2008 ο Καραμανλής διαπραγματευόταν το όνομα «Macedonia Skopje» . Οι σκοπιανοί το θέτουν αυτό ως πήχη και ξεκινούν από εκεί . Εγώ και με το «Nova Makedonija» είμαι σφόδρα αντίθετος .Η Μακεδονία δεν είναι κανενός, είναι Ελλάδα και σ΄ αυτό δεν χωρούν εκπτώσεις . Είπα στον πρωθυπουργό να μην κουβαλήσει αυτό το στίγμα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
Ερωτηθείς αν θα υπάρξει αναδιάταξη στο πολιτικό σκηνικό για το θέμα του ονόματος χαρακτήρισε το θέμα της μετακίνησης βουλευτών αισχρό φαινόμενο. Όποιος προδίδει την εντολή του λαού έχει συνέπειες, ανέφερε ο κ.Λεβέντης.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη, έχει  συνάντηση αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας θα τον ενημερώσει για  τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.
Σημειώνεται ότι με τη συνάντηση αυτή, ολοκληρώνονται οι σημερινές συνομιλίες του Α. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης