Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Στους 95 έφτασαν οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στο Αφγανιστάν, ενώ 158 είναι οι τραυματίες

BBC: Στους 95 έφτασαν οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στο Αφγανιστάν, ενώ 158 είναι οι τραυματίες
Ο οδηγός του ασθενοφόρου πέρασε από το αστυνομικό μπλόκο, λέγοντας ότι μεταφέρει έναν ασθενή στο νοσοκομείο και ενεργοποίησε τη βόμβα σε ένα δεύτερο μπλόκο
Μία βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στοίχισε τη ζωή σε 95 ανθρώπους, ενώ 158 είναι οι τραυματίες στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, που μεταδίδει το BBC.
Οι δράστες οδήγησαν ένα ασθενοφόρο με εκρηκτικά σε ένα μπλόκο της αστυνομίας και σε έναν δρόμο που ήταν ανοιχτός μόνο για κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο παλιό κτίριο του υπουργείου Οικονομικών και τα γραφεία της ΕΕ.
Την ευθύνη για την επίθεση, που ήταν η φονικότερη το τελευταίο διάστημα, ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, που πριν από μία εβδομάδα σκότωσαν άλλους 22 ανθρώπους σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Καμπούλ.
Η περιοχή ήταν γεμάτη κόσμο, όταν έγινε η έκρηξη στις 12:15 τοπική ώρα (10:45 ώρα Ελλάδας) και καπνός ήταν ορατός σε όλη την πόλη.
Για απάνθρωπες εικόνες με πτώματα σκορπισμένα παντού κάνουν λόγο αυτόπτες μάρτυρες, που ένιωσαν σαν η έκρηξη να έγινε μέσα στο σπίτι τους λόγω της μεγάλης ισχύος της, ενώ ακόμα και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου άνθρωποι δεν μπορούσαν να δουν για λίγα λεπτά, εξαιτίας του καπνού.
Κάποιοι μίλησαν επίσης για ένα βάναυσο νεκροταφείο και για μία ολότελα κατεστραμμένη περιοχή.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών ο οδηγός του ασθενοφόρου πέρασε από το αστυνομικό μπλόκο, λέγοντας ότι μεταφέρει έναν ασθενή στο νοσοκομείο.
Μετά ενεργοποίησε τη βόμβα σε ένα δεύτερο μπλόκο.
Αυτή ήταν η πιο πολύνεκρη επίθεση στο Αφγανιστάν εδώ και μήνες.
Τον Οκτώβριο του 2017 είχαν σκοτωθεί 176 άνθρωποι σε επιθέσεις σε όλο το Αφγανιστάν σε μία εβδομάδα.
Μεγάλες απώλειες από τους Ταλιμπάν έχουν και οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν.
Τον Μάιο του 2017 είχαν σκοτωθεί 150 άνθρωποι στο Αφγανιστάν, με τους Ταλιμπάν να μην αναλαμβάνουν τότε την ευθύνη, αλλά μία φίλα προσκείμενη οργάνωση σε αυτούς, oι Haqqani ήταν αυτοί που το έκαναν, σύμφωνα με την αφγανική κυβέρνηση.
Κατηγορήθηκε, μάλιστα, και η κυβέρνηση του Πακιστάν, που αρνήθηκε, όμως, ότι υποστηρίζει μαχητές που κάνουν επιθέσεις στο Αφγανιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης