Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η εσωκομματική μειοψηφία της Κεντροαριστεράς δεν ενέκρινε τα εκλογικά ψηφοδέλτια του Renzi

Ιταλία: Η εσωκομματική μειοψηφία της Κεντροαριστεράς δεν ενέκρινε τα εκλογικά ψηφοδέλτια του Renzi
O Renzi κινδυνεύει να αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο το κόμμα του όσον αφορά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου 2018

Μετά το πέρας μιας έντονης συνεδρίασης  η εσωκομματική αριστερή μειοψηφία του Δημοκρατικού Κόμματος δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία για την έγκριση των εκλογικών ψηφοδελτίων που ετοίμασε ο γραμματέας του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Matteo Renzi.
Όπως σημειώνει ο ιταλικός Τύπος, ενώ ο Renzi επανεξελέγη γραμματέας των «Δημοκρατικών» με 69% των ψήφων, τώρα κατάφερε να εξασφαλίσει περίπου το 90% των εκλόγιμων θέσεων σε πολιτικούς που πρόσκεινται στην μετριοπαθή, κεντρώα γραμμή του.
Η εφημερίδα La Stampa αναφέρει ότι η μειοψηφία, που έχει ως σημεία αναφοράς τον υπουργό Δικαιοσύνης Andrea Orlando και τον περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής του Μπάρι Michele Emiliano, αναμένεται να εξασφαλίσει πολύ μικρό αριθμό εδρών, με τον οποίο δύσκολα θα μπορέσει να βαρύνει στην όλη πορεία των μετεκλογικών εξελίξεων.
Από την μία, η επιλογή του Renzi κινδυνεύει να αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο το κόμμα του όσον αφορά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου 2018.
Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπικές έρευνες, το Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται ήδη σε δύσκολη θέση και δεν υπερβαίνει το 23,5% με το 24% της πρόθεσης ψήφου. Μαζί με τα μικρότερα κόμματα με τα οποία έχει συμμαχήσει, φθάνει το 27,5% με 28%.
Σχεδόν δέκα μονάδες λιγότερο, δηλαδή, από την πρόθεση ψήφου για την κεντροδεξιά συμμαχία.
Από την άλλη, όμως, η αποδυνάμωση της εσωτερικής αριστερής αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών θα μπορούσε να διευκολύνει τον Renzi, σε περίπτωση που αποφασίσει, μετά τις εκλογές, να προσπαθήσει να συνεργασθεί με την Forza Italia του Silvio Berlusconi, με στόχο τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης «ευρείας σύγκλισης και συμμετοχής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης