Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διάρκεια μιας ώρας είχε η συνάντηση Τσίπρα με Γεννηματά – Ζήτησε σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Διάρκεια μιας ώρας είχε η συνάντηση Τσίπρα με Γεννηματά – Ζήτησε σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών
Διάρκεια μιας ώρας είχε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά, στο Μέγαρο Μαξίμου για το Σκοπιανό.
Η κ. Γεννηματά, ζήτησε να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ενώ έκανε λόγο για διγλωσσία των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση, ενώ σημείωσε ότι η λύση δε μπορεί να αφορά μόνο το όνομα αλλά και νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.
Η κ. Γεννηματά, μετά την αποχώρησή της από το Μέγαρο μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση από το γραφείο της στη Χαριλάου Τρικούπη.
«Τόνισα και σήμερα την ανάγκη για μια συνολική λύση στο θέμα των Σκοπίων, με σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για όλες τις χρήσεις και με όλες τις νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας.
Ζήτησα χθες τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, γιατί ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε διαπραγμάτευση, χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή - ως όφειλε και οφείλει - και χωρίς να έχει εξασφαλίσει συναίνεση, ούτε καν στο εσωτερικό της κυβέρνησης του.
Η διγλωσσία και οι ακραίες φωνές δυσκολεύουν τη διαπραγμάτευση και δεν εξυπηρετούν τα Εθνικά συμφέροντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης