Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιβάλλουν κυρώσεις σε ρώσους αξιωματούχους και σε εταιρείες ενέργειας

ΗΠΑ: Επιβάλλουν κυρώσεις σε ρώσους αξιωματούχους και σε εταιρείες ενέργειας
Στην επιβολή κυρώσεων σε ρώσους αξιωματούχους και εταιρείες ενέργειας προέβησαν οι ΗΠΑ
Ρώσους αξιωματούχους και επιχειρήσεις ενέργειας πρόσθεσαν στη λίστα κυρώσεων οι ΗΠΑ την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, αρκετές ημέρες πριν από την ανακοίνωση των λεπτομερειών για περαιτέρω πιθανών κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Η Ουάσινγκτον μπορεί να δημοσιεύσει έκθεση τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, αναφέροντας την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λόγω της πιθανής εμπλοκής της στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, μια κατηγορία που το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί.
Η Ρωσία έχει ήδη υποστεί αμερικανικές κυρώσεις για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 και την υποστήριξη των αυτονομιστών ανταρτών που αγωνίζονται στην ανατολική Ουκρανία.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι είχε προσθέσει 21 άτομα και εννέα εταιρείες στον κατάλογο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είχαν εμπλακεί στην παράδοση ανεμοστροβίλων της Siemens στην Κριμαία.
"Η σημερινή δράση αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσης του υπουργείου Οικονομικών να διατηρήσει την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία", ανέφερε το Υπουργείο σε δήλωση.
"Η ενέργεια αυτή υπογραμμίζει την αντίθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην κατάληψη της Κριμαία από τη Ρωσία και την άρνηση της χώρας, να αναγνωρίσει την απόπειρα προσάρτησης της χερσονήσου".
Ένας από τους ανθρώπους που προστέθηκαν στον κατάλογο είναι ο Ρώσος Υφυπουργός Ενέργειας Andrey Cherezov, ο οποίος τέθηκε υπό κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ρόλο του στην παράδοση των στροβίλων στην Κριμαία το 2017.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης τον Sergey Topor-Gilka, επικεφαλής της ρωσικής κατασκευαστικής Technopromexport, καθώς και πολλαπλές θυγατρικές της πετρελαϊκής Surgutneftegaz, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Μια εκπρόσωπος της Rostec, η οποία υπόκειται ήδη σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ και είναι η μητρική εταιρεία της Technopromexport, δήλωσε ότι η εταιρεία εκφράζει τη λύπη της, για το γεγονός ότι το κύριο εργαλείο των ΗΠΑ στις διεθνείς σχέσεις, ήταν η πίεση και όχι ο διάλογος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης