Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ο Καμμένος δεν θα γίνει Σαμαράς - Δεν θα ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα

Παπαδημούλης: Ο Καμμένος δεν θα γίνει Σαμαράς - Δεν θα ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα
Ο κ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο έκανε λόγο για «ακροδεξιά» 
«Ο Πάνος Καμμένος, ως επικεφαλής των ΑΝΕΛ, δεν πιστεύω ότι θα ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα λόγω της διαφορετικής θέσης που έχει από τη συλλογική κυβερνητική θέση στο Μακεδονικό.
Δεν θα γίνει Αντώνης Σαμαράς».
Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στην διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ στο θέμα της πΓΔΜ.
Ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν επιτευχθεί τελικά συμφωνία, με τα χαρακτηριστικά που έθεσε ο κ. Τσίπρας, αυτή θα εγκριθεί από τη Βουλή με την ψήφο μιας σαφούς πλειοψηφίας και με τη θετική συμβολή και βουλευτών ή και κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ερωτηθείς για τον Δημήτρη Καμμένο, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε «το τελευταίο διάστημα κλιμακώνει επιθέσεις με χυδαιότητα, κατά τη γνώμη μου, και με ένα λεξιλόγιο που "μυρίζει" πολύ ακροδεξιά (...) σας θυμίζω ότι ήμουν, ίσως, ο πρώτος που αντέδρασε όταν υφυπουργοποιήθηκε για λίγες ώρες».
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «Ο Δημήτρης Καμμένος εκπροσωπεί τον εαυτό του και όχι τους ΑΝΕΛ.
Και νομίζω ότι όλη αυτή η κλιμάκωση των επιθέσεων υπηρετεί ένα πολιτικό σχέδιο, που μπορεί να επιδιώκει είτε την πτώση της κυβέρνησης, είτε την εσωτερική ρήξη εντός των ΑΝΕΛ.
Σε κάθε περίπτωση, εκτιμώ ότι τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και οι ΑΝΕΛ ως κόμμα, δε συμμερίζονται αυτή τη λογική και ευτυχώς γι' αυτό».

Η έξοδος από τα μνημόνια

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «ο συνδυασμός μιας δυναμικής για την επίλυση του Μακεδονικού μαζί με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, θα οδηγήσει σε μια σοβαρή αναδιάταξη εντός της χώρας και του πολιτικού σκηνικού, αλλά και της προοπτικής των πιθανών μελλοντικών συμμαχιών».
Είπε, επίσης, πως οι προσεχείς εκλογές θα χαρακτηριστούν από μια έντονη πόλωση γύρω από το δίλημμα Πρόοδος- Συντήρηση, με τους δύο βασικούς πολιτικούς πρωταγωνιστές, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης