Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2018

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2018
Παρά την πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία, αυτός παρέμεινε υψηλότερα από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (26/1) στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, καθώς οι πολίτες εμφανίστηκαν λιγότερο αισιόδοξοι για τη μελλοντική τους οικονομική θέση και το βιοτικό επίπεδο.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 104 μονάδες, έναντι 105 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο δείκτης να ενισχυθεί περαιτέρω στις 106 μονάδες.
Ωστόσο, παρά την πτώση, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης παρέμεινε υψηλότερα σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο, ο οποίος ανέρχεται στις 100 μονάδες.
Παράλληλα, οι προσδοκίες των καταναλωτών αναφορικά με την οικονομική τους κατάσταση καθ' όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους υποχώρησαν περαιτέρω στις -13 μονάδες, έναντι -11 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ στον αντίποδα ο δείκτης μέτρησης της άποψης των νοικοκυριών για την οικονομική κατάσταση του παρελθόντος βελτιώθηκε στις -16 μονάδες, έναντι -17 μονάδων προηγουμένως.
Στον αντίποδα, οι ανησυχίες των νοικοκυριών σχετικά με την ανεργία υποχώρησαν τον Ιανουάριο, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 3 μονάδες, έναντι 8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ παράλληλα οι καταναλωτές αναμένουν άνοδο των τιμών κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης