Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Διχασμένα τα μέλη της διοίκησης της ΕΚΤ για τον χρόνο ολοκλήρωσης του QE

tags :
Reuters: Διχασμένα τα μέλη της διοίκησης της ΕΚΤ για τον χρόνο ολοκλήρωσης του QE
Ανησυχίες προκαλεί στη διοίκηση της ΕΚΤ το ράλι του ευρώ
Στα.. δύο έχει χωριστεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, με την πηγή της διαφωνίας να μην είναι άλλη από τον ακριβή χρόνο που θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όπως τουλάχιστον αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πολύ καλά πληροφορημένες πηγές.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ορισμένα μέλη της διοίκησης της ΕΚΤ κατά τη σημερινή (25/1) συνεδρίαση της τράπεζας εξέφρασαν την άποψη ότι θα είναι απαραίτητη η έναρξη της συζήτησης για τη διακοπή του QE από τον Μάρτιο του 2018.
«Θα υπάρξει σοβαρή συζήτηση για τη διακοπή τον Μάρτιο», υποστήριξε μία από τις πηγές στο Reuters, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΚΤ να μη θέλει να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Υπήρξαν, όμως, άλλα μέλη της διοίκησης της ΕΚΤ τα οποία, βλέποντας και το ράλι που κατέγραψε το ευρώ, που θεώρησαν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ανακοινώσει η τράπεζα ποιες είναι οι προοπτικές που εξετάζει αναφορικά με το QE.
«Η άνοδος του ευρώ είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα», εκτίμησε μία άλλη πηγή.
 Πάντως ο Draghi κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση της ΕΚΤ υποστήριξε ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις για το θέμα του QE και προσέθεσε ότι εν γένει οι όποιες αντιρρήσεις εκφράστηκαν «δεν ήταν σημαντικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης