Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Απέλασε τον Ισπανό πρέσβη μετά την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ

Βενεζουέλα: Απέλασε τον Ισπανό πρέσβη μετά την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ
Στην απέλαση του Ισπανού πρέσβη προέβη η Βενεζουέλα την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018
Στην απέλαση του Ισπανού πρέσβη προέβη η Βενεζουέλα την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, ως απάντηση στις ισπανικές «επιθέσεις», μία κίνηση που έρχεται λίγες ημέρες μετά την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης του προέδρου Nicolas Maduro.
Η απόφαση για τον Jesus Silva Fernandez να χαρακτηριστεί «persona non grata», ήταν απάντηση στις "συνεχείς επιθέσεις και επανειλημμένες παρεμβάσεις της Ισπανίας στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας", δήλωσε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας σε ανακοίνωση.
Η ΕΕ ανακοίνωσε κυρώσεις σε επτά μέλη της κυβέρνησης Maduro τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, για κατάχρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.
Η Ισπανία ήταν ένας από τους κύριους υποστηρικτές των κυρώσεων.
Οι αντίπαλοι κατηγορούν τον Maduro ότι έχει επιβάλει στη χώρα μέλος του ΟΠΕΚ δικτατορία, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι θύμα δεξιάς συνομωσίας υποκινούμενη από τις ΗΠΑ, με σκοπό την εξάλειψη του σοσιαλισμού.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy υποστήριξε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ ήταν απολύτως δίκαιες και ότι ήταν στην πραγματικότητα "ελαφρές", δεδομένης της στάσης του Maduro απέναντι στη δημοκρατία.
Μιλώντας στο Νταβός της Ελβετίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Alfonso Dastis, απέρριψε τις κατηγορίες για παρεμβολές, καταγγέλλοντας το μέτρο εναντίον του πρέσβη και είπε πως η Ισπανία θα λάβει «ανάλογη αμοιβαία» δράση.
Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με σχόλια που πραγματοποιήθηκαν στο τοπικό ραδιόφωνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης